Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nálunk a kérésznász kezdődik, míg az amerikai Nevada államban pokoli körülmények uralkodnak az úgynevezett mormon tücskök miatt.

Valóságos „sáskajárás” alakult ki Nevada államban, ahol milliónyi rovar lepte el az utcákat, tereket, utakat, házakat, parkokat. Röpképtelenek, de ugrani tudnak és ugranak is, az itt élők legnagyobb sajnálatára. Eleve elég riasztó, ahogy a házak falát beborítják, az autók járta utakon pihennek, ezrével.

Van, aki egyszerűen csak idegesítőnek és undorítónak éli meg a jelenséget, míg mások félnek, rettegnek és el sem hagyják házaikat, mert irtóznak a pattogós rovaroktól. Mások bibliai összefüggéseket keresnek és már a világvégét kiáltják ki. Elko városa „elesett”, hétfőn kezdődött az invázió és kicsit sem javul a helyzet.
Levélfúvókkal, seprűkkel, nagynyomású mosókkal takarítják el az útból a rovarokat olyankor, amikor beteget szállítanak a helyi kórházba.

Ezek a tücskök kártékony rovarok, felzabálják mindazt a takarmányt, amit például a vadvilág vagy az állatállomány enne. Évelőket, haszonnövényeket, cserjéket, füvet esznek és a nevadai lakosok szerint a pókszerű tücskök nemcsak esznek, de maguk után piszkítanak is, amitől az esetleges elvonuláskor meg kell majd tisztítani például Elkot is. Ha mindez még nem lenne elég, kannibáloknak számítanak a rovarvilágban, mert, ha nincs elég eleségük, egymást is felfalják: élve is. Szép kis társulat! A talaj tápanyagfosztása is a kontójukra írható.
Természetesen az invázió oka az aszályos, forró idő és a kevés csapadék. A tavalyi év júniusa is hasonlóan alakult számos nevadai településnél.

Nevüket a mormon tücsök pusztításukról kapták: valamikor az 1800-as években Utah államban tarolták le a mormon telepesek mezőit. Illetve járványhelyzet alakult ki a szárazság miatt, amit a rovarok még terjesztettek is.