Világbajnok a kajakos Erdélyi Tamás

Csütörtökön kezdődött Kínában a Kajak-Kenu Maraton világbajnokság, ahol a Graboplast Győr csapatát három versenyző képviseli. Csay Renáta és Czéllai-Vörös Zsófia címvédőként várja majd a vasárnapi 26 km-es futamot, előtte Zsófi két egyéni számban is rajthoz áll. A csütörtöki rövid körös versenyben a negyedik helyen zárt, a szombati hosszú távon pedig a végső győzelemre esélyesek között tartják számon.

A felnőttek mellett az ifjúsági és U23-as korosztály is rajthoz áll. Az idei magyar bajnok ifjúsági egység, a győri Erdélyi Tamás és a lágymányosi Őry Zsombor (a képen a hajóban elöl) az Európa-bajnokságon még nem indult, mert a gyorsasági világbajnokságra is kijutottak 1000 méteren, és az olimpiai távon másodikként értek célba. Most azt is bizonyították, hogy minden távon ott vannak a világ élvonalában, hiszen a 22 km-es versenyben diadalmaskodtak.

A világbajnoki cím köztük és egy dél-afrikai egység között dőlt el, a magyar csapat hatalmas hajrában előzte meg legnagyobb riválisát.

Az Oxygen Media egyik alapító tagja, hivatalosan programigazgató, de lelkében sokkal inkább sportriporter, kommentátor és úti filmek operatőr-rendezője - no meg ha nagy ritkán mikrofonhoz engedik a Rádió1 egyik hírolvasó meteorológusa.