Két baleset egy nap alatt

baleset

Egy nap alatt két személyi sérüléssel járó, míg hét anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Győrben, a Cuha utcában, a 83-as számú főút felől a Lajta út irányába közlekedett egy gépkocsi vezetője 2021. április 6-án 18 óra körül. Kanyarodása során, a kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érve nem biztosított elsőbbséget az ott átkelni szándékozó gyalogosnak, akit így a járműve elejével elütött. A gyalogos férfi megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Mosonmagyaróváron, a Rév utcán közlekedett egy járművezető autójával aznap 11 óra körül. Haladásakor a sofőr meg akart előzni egy vele azonos irányban közlekedő kerékpárost, azonban manővere során nem tartott megfelelő oldaltávolságot, így a járműve jobb elejével nekiütközött a kétkerekű hátuljának. Az ütközés miatt a biciklis nő először a gépkocsira csapódott, majd a földre zuhant és megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A balesetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy a balesetek többségében súlyos szabályszegés áll a háttérben, de vannak olyan esetek is, amikor kisebb hiba, egy másodpercnyi figyelemkihagyás okozta a tragédiát, ezért kérjük mindig vezessenek rendkívül figyelmesen és óvatosan!

“…hogy mindenki hazaérjen!”

Forrás. police.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó