Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kétes eredetű pénzből költekezett, pénzmosással vádolják a nőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja azt a nőt, aki egy társkereső oldalon megismert férfinak rendelkezésre bocsátotta a bankszámláját, majd az arra érkező összeggel tranzakciókat hajtott végre.

Az ügyészség vádirata szerint a hölgy társkereső oldalon ismerkedett meg a férfival, aki a bizalmába férkőzött, majd el is kérte a hölgy bankszámla számát. Ezt a nő megadta a férfinak. 

A bankszámlára ezt követően egy 3.700.000 forintos utalás érkezett, adathalász módszerrel, az összeg tulajdonosának tudta és engedélye nélkül.

Az összegből 1.000.000 forintot a férfi felhívására a hölgy készpénzben felvett és majdnem teljes egészében megpróbálta pénzküldő szolgáltatásokon keresztül különböző személyeknek Malajziába küldeni. 

A szolgáltató azonban a pénzügyi műveleteket nem hajtotta végre, így a teljes összeg a nő rendelkezése alatt maradt. Annak egy részét a nő saját céljaira fordította, nagyobb részét a nyomozó hatóság lefoglalta és az adathalászás áldozatául esett személynek visszaadta, harmadik részét ismeretlen személy Törökországban készpénzben felvette, illetőleg felhasználta.

A nő a 3.700.000 forint összegű utalás bűnös eredetével tisztában volt.

A nő terhére rótt bűncselekmény öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.