Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Kezdődik a Kuznyecov-éra: 13+1 lesza nyerő?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma este a Nyíregyháza Spartacus elleni bajnoki rangadón mutatkozik be az ETO FC Győr kispadján Kuznyecov Szergej. A 42 éves tréner játékosként a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, ahonnan 2000-ben, a finn élvonalbeli Jokerit gárdájába távozott. Egy év után visszatért a fővárosba, és az FTC keretéhez csatlakozott – ahogy a Hosszabb mint zöld Blog írja: utolsó NB I-es meccsét éppen az ETO ellen játszotta.Ezután több országban légióskodott, többek között fehérorosz, moldáv és litván bajnokságot nyert, utóbbiban, 2006-ban a gólkirályi címet is megszerezte. Labdarúgó karrierjét Ukrajnában, a másodosztályú PFK Szevasztopol csapatában zárta le, ahol újfent gólkirály tudott lenni.

Edzői pályafutását az orosz élvonalbeli Arszenal Tula gárdájánál kezdte, ahol asszisztensedzőként tevékenykedett. Ezután szintén másodedzőként került a Szpartak Moszkva csapatához, itt beugróként vezetőedzőként is szerepet kapott. Moszkvából két szezon után Görögországba távozott, és a Panathinaikos stábját erősítette. 2022-ben a DVTK vezetőedzője lett, és a miskolci csapatot bajnokként az NB I-be vezette az elmúlt szezonban. Hét szezon alatt ő lesz a 14. edző, aki az NB II-ben a zöld-fehéreket irányítja, egyedül Klausz László vitt végig egy teljes szezont.

 1. Bekő Balázs 10 mérkőzés – 3 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség
 2. Szentes Lázár 28 mérkőzés – 14 győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség
 3. Mészöly Géza 7 mérkőzés – 2 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség
 4. Király József 2 alkalommal is ült a kispadon 
  • 22 mérkőzés – 9 győzelem, 4 döntetlen, 9 vereség
  • 2 mérkőzés – 1 győzelem, 1 vereség 
 5. Herczeg Miklós 9 mérkőzés – 6 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség
 6. Bóér Gábor 18 mérkőzés – 8 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség
 7. Kondás Elemér 9 mérkőzés – 3 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség
 8. Tuifel Péter 5 mérkőzés – 0 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség
 9. Csató Sándor 22 mérkőzés – 10 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség
 10. Dobos Barna 9 mérkőzés – 1 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség
 11. Klausz László 38 mérkőzés – 16 győzelem, 8 döntetlen, 14 vereség
 12. Tímár Krisztián 28 mérkőzés – 10 győzelem, 9 döntetlen, 9 vereség
 13. Antonio Munoz 31 mérkőzés – 14 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség

A csapat jelenleg a feljutó, 2. helyen áll a bajnokságban, ma este pedig a listavezető Nyíregyháza Spartacus ellen debütál Kuznyeczov. Ha nyer a csapat, négy pont előnye lesz a pillanatnyilag harmadik helyen álló Vasas előtt. A szakember munkáját a 43 esztendős ukrán Dmitrii Parkhomenko pályaedzőként és a 46 éves Petar Milcanovic erőnléti edzőként segíti, ők mindketten most érkeztek Győrbe. Kapusedzőként Sebők Zsolt, valami asszisztensedzőként Lipták Zoltán továbbra is az első csapat mellett dolgozik.