Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sosem értetted, hogy rád miért támadnak mindig szúnyogok, másokat pedig figyelmen kívül hagynak, vagy épp fordítva? Mi tudjuk a választ.

Egy új vizsgálat alapján a bőr speciális illata tesz egyes embereket szúnyogmágnessé – írja az MTI a The Guardianre hivatkozva. A rossz hír, hogy ez az évek alatt nem változik meg.

A New York-i Rockefeller Egyetem neurobiológusa, Leslie Vosshal szerint ha bizonyos vegyületek nagy mennyiségben fordulnak elő egy ember bőrén, akkor őt fogják a legtöbbször megcsípni a rovarok. A kutatók ezt egy kísérletsorozat alapján állapították meg, amikor is összevetették bizonyos emberek illatát. 64 önkéntest kérték arra, hogy alkarjukon viseljenek nejlonharisnyát, amely így átveszi a bőrük illatát. A harisnyákat egy hosszú cső végén egyesével csapdákba helyezték, ezután több tucat szúnyogot engedték azokra.

Ezt nem lehet "kinőni"

A harisnyákat ezután vizsgálatoknak vetették alá és kiderült, hogy amire a legtöbb szúnyog telepedett, annak százszor vonzóbb az illata, mint az utolsó helyezettnek. A vizsgálatokat évekig végezték, így kiderült, ez a tulajdonság nem változik meg.