Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A zenevilág egy újabb tehetséggel lett szegényebb. Megdöbbenve  állnak a zenerajongók az amerikai gospel- és kortárs előadóművész, Mandisa -Lynn Hundley- (1976) halálának (ápr.18.) váratlan híre előtt.

Az énekesnő az ismertséget az American Idol-ban való szereplésének köszönheti, ahol a 9. helyen végzett. Pályafutása háttérénekesként (Shania Twain) indult, ám később szólókarrierjének köszönhetően jelentős hírnevet szerzett a zeneiparban. Erőteljes hangjával és szilárd hitével a gospel és a keresztény zene területén hamar a rajongók szívébe lopta magát. Albumai (True Beauty, Freedom, What If Were Real, Overcomer) sikereinek köszönhetően több Grammy- jelölést és végül egy díjat is kapott A legjobb kortárs keresztény zenei dal kategóriában.

A sikerek mellett azonban az ő élete sem mellőzte a nehézségeket, a hírnévvel járó hullámvölgy végigkísérte. Ennek ellenére pozitív személye és zenei stílusa motiváló és optimista üzeneteket hordozott. A PEOPLE írásából az is megtudhattuk, hogy depressziós időszakában visszatért életébe a legnagyobb kihívás, hisz az evésben próbált vigaszt találni. Folyamatos súlyproblémával küzdött (ezt anno a műsorban Simon Cowell is szóvá tette). Mélypontjaként még az öngyilkosság gondolatával is eljátszott, ám erős hitének és támogató baráti közösségének köszönhetően igyekezett mentális helyzetén átlendülni és újraépíteni önmagát. 

A platinalemezes énekesnő otthonában történt halálesetről részleteket még nem közöltek, de képviselője Mandisa lelki üdvéért az embereket egy közös imádságra szólította fel.