Speciális szabályok az évfordulón, nem lehet tömegrendezvényt tartani

Speciális szabályok lesznek Trianon 100. évfordulója kapcsán – hangzott el a Kormányinfón. A június 3-a és 7-e között a megemlékezéseket meg lehet tartani, de csak a másfél méteres védőtávolság betartásával. A Parlamenti emlékülés június 4-én lesz, itt Áder János köztársasági mond beszédet.

Ma a magyar közösség erősebb, mint bármikor az elmúlt 100 évben – mondta Gulyás Gergely a trianoni évforduló kapcsán. A miniszter úgy fogalmazott: egyetlen nemzet sem élt volna túl ekkora csonkolást, ugyanakkor az elmúlt 10 évben 1 millióval több magyar állampolgár van, így sokkal élénkebben a családi és baráti kapcsolatok is.

Körülbelül minden nyolcadik széken ülhetnek majd szurkolók a stadionokban. Mindez a Magyar Közlönyben jelent meg, ahol fő szabályként azt írják: egy sorban három széket kell kihagyni, vagyis minden negyediket lehet elfoglalni, ugyanakkor minden második sort ugyancsak üresen kell hagyni.

Iskolaőrséget hoz létre a kormány. Ez mindegy 500 intézményt érint. A kormány azt reméli, hogy ezt a pozíciót majd korábbi rendőrök töltik be, fegyver ugyanakkor nem lesz náluk.Az iskolaőrség azokban az iskolákban lesz, ahol a rendszeresen fegyelmi problémák vannak, és meg kell védeni a tanárokat.

2021. július 1-től tiltjákbe az egyszer használatos műanyagokat itthon. Erről az ágazat 24 legnagyobb cégével egyeztetett a kormány. Az a cél ugyanis, hogy az Uniós elvárásoknak úgy feleljünk meg, hogy a munkahelyeket a lehető legkevésbé veszélyesztesse ez a változás.

Június 20-át követően sem lehet zárt térben tömegrendezvényeket tartani, szükséges, hogy fenntartsák a járványügyi készültséget – mondta Gulyás Gelyrgely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: a világos szabályok lesznek, hiszen közös érdek, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy rendkívüli jogrendet kelljen bevezetni. Az még nem dőlt el, hogy a vásárlási idősávok fennmaradnak-e.

Nem tárgyalt a kormány a kollégiumok újranyitásásól -hangzott el a kormányinfón. Azért nem került napirendre, mivel a szakemberek úgy látják, ezek gócpontokká válhatnak.

Börtönkórház lesz a kiskunhalasi mobilkórházból – hangzott el a kormányinfón. Gulyás Gergely miniszter újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy megrendezhető-e az augusztus 20-i ünnepség.

 

Az Oxygen Media egyik alapító tagja, hivatalosan programigazgató, de lelkében sokkal inkább sportriporter, kommentátor és úti filmek operatőr-rendezője - no meg ha nagy ritkán mikrofonhoz engedik a Rádió1 egyik hírolvasó meteorológusa.