Közel volt a bravúr

Mintegy fél órán keresztül vezetett az ETO FC Győr az NBI-es listavezető Vasas ellen a Magyar Kupában, a bravúr azonban elmaradt, 3-2-re győztek a fővárosiak az ETO Parkban.

A találkozót kissé megilletődötten kezdő ETO, egy rendkívül fiatal csapattal vágott neki a mérkőzésnek. A kezdőben helyet kapott a 16 éves Zeke Márió, 17 éves Németh Bence és a 18 éves Szalai Ádám és a többi poszton is nagyrészt fiatalok szerepeltek. A Vasas ezzel szemben csak 3 poszton változtatott a megszokott kezdőjéhez képest.

Korán vezetést szerzett a Vasas, Illés szabálytalankodott a tizenhatos közelében, Mahir 20 méterről elvégzett szabadrúgása pedig nagyon pontosan csapódott Horváth kapujába. A gólt követően egyre inkább felvették a mérkőzés ritmusát a zöld-fehérek és a Rácz – Szabó csatársor többször megzavarta a vendég védelmet. A 39. percben ez a nyomás góllá érett, Illést buktatták a 16-oson belül. A büntetőt Rácz magabiztosan vágta be a kapuba.

A második félidő első percében Szabó Lukas használta ki a Vasas védelmének pillanatnyi megingását. Az ezt követő percekben több ajtó-ablak helyzetet sikerült kialakítani és nem sokon múlt, hogy növelje előnyét a hazai csapat. A 80. perchez közeledve egyre nőtt a hazai kapu előtti nyomás, amit végül Remili tudott góllá alakítani. A mérkőzés végefelé több ETO játékos erejét felemésztette  a hatalmas küzdés, de ennek ellenére egy óriási helyzetet sikerült kialakítani egy kontrával. Szabó Lukast ugratta ki a győri középpálya, de Nagy Gergely óriási bravúrral hárított. A kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát, Pavlon Ievgen a hosszabbításban megszerezte a győztes találatot.

Az ETO FC Győr így elbúcsúzott a kupaküzdelmektől.

ETO FC Győr – Vasas 2-3 (1-1)

ETO: Horváth – Szabó, Varga, Nagy, Németh B.(Zamostny) – Zeke, Szalai (Gyagya), Lázár (Pongrácz), Illés – Rácz, Szabó L.

Gsz: Rácz, Szabó L ill. Mahir, Remili Pavlov

Híradó főszerkesztő, riporter