Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legalábbis októberben biztosan a Bookline statisztikája szerint. A sikerlistán szépirodalmi alkotások is szerepelnek. 

Nézzük a TOP 50-es lista élmezőnyét

A lista ötöde az önismereti kategóriába tartozik, első három helyén pszichológiai alkotások állnak. 

Az első helyen dr. Máté Gábor és Máté Dániel Normális vagy című írása végzett. 

A világhírű orvos az eddigi legátfogóbb könyvében a fiával együtt tárja fel a betegségek valódi okait, miközben éles kritikákat fogalmaz meg világunkról. A dobogó második fokán A test lázadása szerepel, ugyanezen szerzőtől. Ebben saját tapasztalatain keresztül mutatja be a stresszbetegséget, egyúttal segítséget is ad az állandósult feszültség csökkentéséhez.  Ne cipeld tovább címmel Lukács Liza könyve a harmadik befutó. A táplálkozás és az érzelmi evés, az ezekkel kapcsolatos örökölt családi minták részletes magyarázatát tárja az olvasók elé. A szerző a témában érintettsége lévén valóban hiteles forrás. 

Jöjjön egy kis irodalom, no és krimi

A kortárs magyar irodalmi alkotások közül októberben Tisza Kata Hipnózis 6-kor, Visky András Kitelepítés, valamint Benedek Ágota Állva maszturbálok című kötete volt a legkeresettebb. 

A téli hónapok felkeltették az érdeklődést a bűnügyi történetek iránt. A krimik között a legelőkelőbb helyen Guillaume Musso új regénye, A szajnai ismeretlen végzett. Mindezek mellett a gyerekkönyvek iránt is megugrott az érdeklődés. A sikerlistán ezúttal Berg Judit Maszat karácsonya, Pásztohy Panka Pitypang és a Mikulás, valamint Alex. T. Smith A kisegér, aki elhozta a karácsonyt című meséje szerepel. 

S ha ezeket így szépen sorban elolvasgatjuk, már véget is ért az év leghidegebb időszaka.

Kellemes időtöltést!