Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az írótársa, Walter Afanasieff szerint hazudott a All I Want for Christmas megszületéséről.

Mariah Carey egykori munkatársa szerint nem valós történetet mesél arról, hogyan született meg az All I Want for Christmas. Az egykori társproducere és társszerzője, Walter Afanasieff nemrég azt nyilatkozta a Hot Takes & Deep Dives with Jess Rothschild podcastnek, hogy a történetek arról, hogy az énekesnő gyerekkorában egy Casio billentyűzetén írta a karácsonyi slágert, nem mások, mint mesék.

Mariah Carey szóvivője így reagált az vádakra:

"Mariah soha nem állította, hogy az All I Want for Christmast egyedül vagy gyerekként írta volna. Mindig is Walternek tulajdonította, hiszen őt említik a dal szerzőjeként, szóval ez nevetséges."

Hozzátette, hogy nem tudják honnan indult a gyermekkori szerzeményről szőtt sztori. 

"Nem tudjuk, hogy honnan indult ez a pletyka, de Mariah nagyon tiszteli az írókat és a mesterségüket, hiszen ő maga is dalszerző."

Egy 1994-es felvételen azonban így beszélt a dal eredetéről Carey: 

"Fent voltam a farmon, északon, ahol a videoklipet forgattuk, és éjszaka volt, csak sétálgattam, és jött a dal ötlete. Nem tudom, honnan jött, néha csak úgy jönnek a dolgok. Ez a dallam csak úgy beugrott a fejembe. Aztán, miután sétálgattam, csak bementem, és ott volt egy kis billentyűs hangszerem, csak úgy befejeztem a szöveget, a dallam pedig elég gyorsan jött."