Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Bűnösnek vallotta magát lopás és rongálás bűntettében az a férfi, aki az ügyészség szerint betört egy brit ipari parkba, hogy ellopjon közel 200 ezer darab húsvéti csokitojást.

Az ügyészek kedden számoltak be arról, hogy a 32 éves Joby Pool szombaton átverekedte magát a közép-angliai Telfordban található ipari park kapuján, majd egy lopott nyergesvontatóval elszállított egy teljes pótkocsit, mely Cadbury Creme Eggs és egyéb csokikkal volt megpakolva.

Az édesszájú tolvaj által meglovasított 200 ezer darab csoki összértéke pedig meghaladta a 31 ezer fontot (13,4 millió forint). A West Mercia Police hétfőn egy tweetben számolt be arról, hogy nem sokkal a betörés után a rendőrök megállítottak az autópályán egy “feltehetően húsvéti nyuszinak álcázott” járművet, melynek sofőrjét lopás gyanújával letartóztatták.
Owen Beale ügyész megosztotta, a férfi nem sokáig állt ellen, ugyanis amikor rájött, hogy lebukott, feltartott kézzel sétált a rendőrök felé, akik letartóztatták, a csokirakományt pedig visszavitték az ipari parkba.

Érdekesség, hogy Pool már nem először keveredett rendőrségi ügybe, mivel korábban büntetést is kiszabtak rá, amikor szintén lopott áruval kapták el. A férfi nem tagadta bűnét, és beismerte a pótkocsi, valamint annak tartalmának eltulajdonítását. Ügyében márciusban hirdetik ki az ítéletet.