Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legjobb bőr mégis csak ő volt Győrben – szól az egyik emlékezetes Tankcsapda dal sora. Győri stúdiónkban járt a debreceni rockegyüttes Lacival, Sidivel és Tomival beszélgettünk, milyen érzések fűzik városunkhoz. 

Országjáró turnét tart a Tankcsapda, ugyanis március 23-án itt, Győrben kezdik koncertsorozatukat, ennek kapcsán hívtuk meg őket stúdiónkba beszélgetni. 

–  Sokat elmond, hogy ezt a látványos, nagy volumenű koncertsorozatunkat Győrben nyitjuk meg – kezdte Lukács László, a Tankcsapda frontembere. – Ennyi idő után már elmondhatjuk, hogy mindenhova kötnek minket szép emlékek, kicsit hazamegyünk mindenhová. Azonnal igent mondtunk Győrre.

–    Azért nem véletlen az Itt vannak a tankok dalunkból az a sor, hogy „Farmerben volt én meg bőrben, de a legjobb bőr mégis csak ő volt Győrben” – vette át a szót Fejes Tamás. – Mi azért sokat aludtunk Győrben – nevetett a Tankcsapda dobosa. 

Lukács László hozzátette, sok barátja él a városunkban, sőt, sokáig udvarolt is győri lánynak. A győri emlékek után a kedvenc Tankcsapda dalról faggattuk őket. 

– Mindig más dalunkat várom a koncerten – mondta Sidlovics „Sidi” Gábor, hozzátéve, hogy vagy a hangulata, vagy a mondanivalója ad neki valamiért többet. 

Közös zenélésük során számtalan közös élményben volt részük, amik örökre emlékezetesek maradnak. Ilyen volt például egy halottas kocsi, melyet Sidi dedikált, de felelevenítettek nem kézzel fogható, ám annál szívhez szólóbb emlékeket. 

– Egy jubileumi koncertsorozatunk részeként eljutottunk Hollywoodba, ahol is egy rajongónk bérelt nekünk egy igazi, nagy limuzint, így a debreceni panelben nevelkedett kölyök úgy érkezhetett meg oda, akár egy igazi sztár – emlékezett Lukács. – Ezen a turnénkon esett meg az, hogy Japánból is érkeztek ide Tankcsapda-rajongók, akik a koncert után megköszönték nekünk a bulit. Mit mondjak… Mi köszönjünk! 

– Az is örök emlék marad nekünk, mikor a Legjobb méreg című dalunkat a Metallica játszotta a Papp László Arénában. Hidegrázós! – tette hozzá Sidi. – Három szerencsés fickó vagyunk!

(Képünkön: Sidi, Laci és Tomi, valamint rádiós kolléganőnk, Koródi Petra)