Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Marcella Guzman osztotta meg a 17 másodperces videót a TikTokon, amely gyorsan elterjedt, és már a több mint 4,5 millióan nézték meg, valamint 5 ezren kommenteltek alá.

Marcella egy kérdést is feltett, melyben arra volt kíváncsi, hogy rajta kívül ki látta még ezt élőben, és egyáltalán mi lehetett az, amit felvett az az északkelet-mexikói Tamaulipasban.

Mint kiderült, az azonosítatlan repülő tárgyat a szomszédos Nuevo León és Coahuila államokban is látták, és azt írták róla, hogy később már csak egy nagyon kicsi fénypontot láttak, ami távolodott.

Könnyen lehet ugyanakkor, hogy Marcella és a többi szemtanú egy úgynevezett „rakétanyomot” láthatott, ami egy látványos, ugyanakkor az egyre gyakoribb fellövések miatt ma már valamivel hétköznapibb légköroptikai jelenségnek számít.

Ezek között kifejezetten gyakori a „medúzaszerű” mintázat, ami a rakéták hajtóművei miatt alakulnak ki. A rakétanyom kinézete függ attól is, hogy milyen szögből látunk rá, leglátványosabb pedig akkor lehet, amikor a rakéta a sztratoszférába ér, a felszínen pedig sötét van.

A TikTokon megtekinthető a videó! 

@marcellaguzman1 Alguien mas vio esto en alguna psrte?!!! Esa cosa que ven ahi empezo hacer un circulo y desaparecio, para despues hacerse uja mini estrellita y seguir avanzando #ovni #satelite #ufo ? sonido original – Marcella Guzman