Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mondhatni, mindenki maga dönti el hiszi –e vagy sem az „azonosítatlan légi jelenségeket”. Egy biztos, megkezdte munkáját az amerikai űrkutatási hivatalnál (NASA) egy mindeddig példa nélkül álló testület.

A grémiumban 16-an foglalnak helyet, különböző tudományágakat képviselve. E hét első napján tartották összejövetelüket.

Vizsgálataik, kutatásaik alapja  a kormányzati és kereskedelmi, polgári repülésben összegyűlt adatok alapján történik.

Nem csak ők vizsgálnak, vagyis valami alapja kell, hogy legyen

Jelenleg minden a "mi van ha léteznek" kategóriás kijelentések sorába esik. A NASA-kutatás független attól a vizsgálattól, amelyet a Pentagon indított az azonosítatlan légi jelenségek ügyében a katonai repülőgépek által jelentett és védelmi és hírszerzési szakértők által elemzett észlelések nyomán. Korábban ezek a beazonosíthatatlan jelenségek elutasítást találtak. 

Több száz észlelés

Vezető védelmi és hírszerzési tisztségviselők öt hónappal ezelőtt egy kongresszusi meghallgatáson elmondták, hogy a katalogizált UAP-észlelések száma 400-ra emelkedett, de sok jelenségnek máig nem tudják a magyarázatát. 

Ilyen jelenség például, amikor sebessége vagy manőverezési képessége egy repülő tárgynak meghaladja az ismert repülési technológiák teljesítményét.

A NASA kutatócsapata 2023 közepére ígéri első jelentésének közzétételét.

Addig pedig kémleljük az eget, ki tudja…

forrás: 168/mti