Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1988-ban Mick Jagger, a rockzene ikonikus alakja, különleges turnéra indult Japánban, Ausztráliában és Új-Zélandon, hogy népszerűsítse "Primitive Cool" című szólóalbumát. A turnén olyan kiváló zenészek kísérték, mint Simon Phillips dobos, Doug Wimbish basszusgitáros és a gitárvirtuóz Jeff Beck. Ez az időszak különösen izgalmas lehetett volna Jagger pályafutásában, hiszen felmerült az ötlet, hogy az együttműködésből hosszabb távú projekt, lényegében egy új zenekar születhet.

A Backstage Pass Rock-News-nak adott interjúban Simon Phillips osztotta meg emlékeit és gondolatait erről az időszakról. Phillips szerint Jaggernek ambiciózus tervei voltak: nemcsak hogy a japán közönséget szerette volna maga mellé állítani – amiért Stones dalokat is játszottak –, de azt is tervezte, hogy valahogy megoldja a fellépésüket Japánban, amit a különféle problémák ellenére nem tudtak megvalósítani.

Az együttműködés hosszabb távúra történő kiterjesztése azonban végül nem valósult meg. Ennek oka egyrészt az volt, hogy Jagger ragaszkodott ahhoz, hogy a zenekarban két gitáros legyen. Phillips ezt nem értette, hiszen szerinte a próbák során minden rendben ment Jeff Beckkel, és nem látta az indokát, hogy miért kellene még egy gitárost hozzáadni a felálláshoz. Ezenkívül Jeff Beck sem volt hajlandó belemenni ebbe a formációba, ami végül a lehetséges új zenekar meghiúsulásához vezetett.

Phillips visszatekintve azt is megjegyezte, hogy akkoriban nem volt számára világos, miért játszottak Rolling Stones dalokat, amikor a "Primitive Cool" album dalai is kiválóak voltak. Később azonban rájött, hogy ezek a döntések Jagger nagyobb terveinek részei lehettek.

Mick Jagger és zenésztársai története így egy lehetséges, de meg nem valósult zenei projekt történeteként marad meg, ami rávilágít arra, hogy még a legnagyobb zenei ikonok karrierjében is vannak elszalasztott lehetőségek és "mi lett volna ha" pillanatok.