Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Milliárdok a foglalkoztatás növelésére

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a Győri Szakképzési Centrum vezette konzorcium, hogy széles körben ismertté tegye a gyakornoki programokat a fiatalok és a gazdálkodó szervezetek körében; a projekt célja a fiatalok foglalkoztatásának növelése volt. 

Közleményük szerint a fejlesztés eredményeként a szakképzési centrumok az ország jelentős részét lefedő információs és tanácsadói hálózatrendszert alakítottak ki, és több mint 70 ezer fiatalt, valamint csaknem 12 ezer kis- és középvállalkozást tájékoztattak az Ifjúsági Garancia Program és a gyakornoki programok nyújtotta lehetőségekről. Ennek köszönhetően a projekt idén szeptemberig mintegy 7300 új munkahely megteremtéséhez járult hozzá, de szerepe volt a szakképzési rendszer hatékonyságának növelésében is. 

A konzorciumot a győrin kívül Heves Megyei, a Kisvárdai, a Baranya Megyei, a Szegedi és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum alkotta. 

Kép forrása: pixabay.com