Milyen gyógytorna gyakorlatokkal kezelhető a térdfájdalom? (Szponzorált tartalom)

Bizonyára sokaknak ismerős az a probléma, hogy egy-egy mozdulatnál itt is, ott is tapasztalnak már fájdalmat, holott nem tartják magukat elég idősnek ahhoz, hogy ilyen jellegű panaszokat észleljenek a mozgatórendszerükben. Rossz hír, hogy az izom, és az ízületi fájdalmak nem csak az életkorunktól függhetnek, sokkal inkább az életmódunktól. Ahhoz, hogy ilyen jellegű panaszokat észleljünk magunkon, nem kell kemény fizikai munkavégzésre gondolni, hiszen sokszor elég lehet egy hirtelen mozdulat, a rossz testtartás, vagy a rendszeres ülő munka is ahhoz, hogy a valamilyen fájdalmas mozgásszervi tünet keserítse meg az életünket.

A térdfájdalom is egy olyan panasz, ami egyaránt érintheti a fiatalabb és az idősebb kosztályt is. Nem is csoda ez, hiszen a térdünk, térdízületünk egy kimondottan bonyolult területe a testünknek. Gondoljunk csak arra, mit kell „kiállnia” nap, mint nap, amikor járás közben a mobilitást kell biztosítania, állás közben pedig a stabilitást. Számtalan ok állhat a térdfájás hátterében, úgy, mint valamilyen gyulladás, túlerőltetés, időjárás változás, vagy estelegesen egy sérülés. Legyen bármi is az előidézője a fájdalomnak, a legfontosabb az szokott lenni mindenkinek, hogy újra kínok nélkül tudjon mozogni, és sétálni.

Amikor hosszabban tartó térdfájdalmat tapasztalunk magunkon, nagyon fontos, hogy megtudjuk, mi a pontos kiváltó ok. Vannak például olyan helyzetek, amikor nem konkrétan a térd ízületi problémája okozza a fájdalmat, hanem a bokánál, a csípőnél vagy a medencénél van valami gond. A legfontosabb az ilyen probléma esetében, hogy ne bagatellizáljuk el a dolgot, és ne fájdalomcsillapítókkal próbáljuk enyhíteni a tüneteket, hanem végleges megoldást találjuk. Érdemes elgondolkodni azon, hogy egy gyógytornász segítségét kéri, hiszen néhány gyakorlattal hatalmas eredményeket lehet elérni. A térdfájdalom gyógytornás kezeléséhez egy állapotfelmérő és testtartási vizsgálat is elengedhetetlen.

A linkre kattintva egy gyógytornával és fiziológia kezelésekkel foglakozó oldalra fog eljutni, ahol térd gyógytornával is tudnak segíteni a hozzájuk forduló pácienseknek. Azért is fontos első körben az alapos és mindenre kiterjedő állapotfelmérés, hiszen csak így lehet célzott, és egyben személyre szabott kezelést nyújtani. A gyógytornával nem csak az ízületi tartományt tudjuk helyreállítani, de a fájdalmat is enyhíteni lehet. Nem érdemes halogatni a szakember felkeresését, különösen akkor, ha már hosszú ideje keseríti meg az életünket a térdfájdalom. Mivel kénytelenek vagyunk egész nap mozgásba lenni a munkánk elvégzéséhez, így a jelentős részét befolyásolhatja a napunknak ez a kellemtelen és kínzó panasz. Adjon egy esélyt a gyógytornának, és akár már rövid időn belül is érezni foga a jótékony hatását. A fenti linken található oldalon pedig akár online is elsajátíthatjuk a szakemberek által bemutatott gyógyító gyakorlatokat!

Híradó főszerkesztő, riporter