Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Mosonmagyaróvárt is elvesztette a Fidesz, Szabó Miklós lett a polgármester

Magabiztosan, a szavazatok 51,5 százalékával megnyerte a Lajta-parti polgármester-választást Szabó Miklós, a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal (MPKE) és a mögötte álló pártok közös jelöltje. Árvay István, a Fidesz jelenlegi polgármestere alig 38 százaléknyi szavazatot gyűjtött. 

Benne volt a levegőben a változás, hisz évtizedek után polgármesterjelölti vitára is elfogadta a meghívást néhány hete a mosonmagyaróvári fideszes városvezető. Ott a helyi kórház ügye volt a fő téma, ami nem jött jól Árvay István még akkor sem, ha a gondokkal nyűglődő kórház nem is városi, hanem állami fenntartású. 

Négyen indultak a polgármester-választáson: a Mi Hazánk jelöltje, Takács Miklós, 4,7 százalékot kapott, a Reflexum Egyesület színeiben DK és Jobbik támogatással indult Keresztély Rita 6,05 százalékot szerzett. Árvay István végül 38 százalékkal lett második, míg Szabó Miklós (MPKE), aki a Momentum, az MSZP, az LMP és az MMN jelöltje több mint 50 százalékos eredménnyel nyerte a választást. Szabó 2006-tól 2010-ig már volt a Lajta-parti városi vezetője. A választás után közösségi oldalán annyit írt: hétfőtől Mosonmagyaróvár egy szabadabb város lesz.