Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A cukorbetegség nagyon szigorú étrendet igényel. A diéta alatt sokszor fejtörést okozhat az, hogy mikor mit eszel és éppen mivel. 

Figyeljünk, hogy csak lassú felszívódású tápanyagot vihetünk be reggel

A nap folyamán az emberek inzulin érzékenysége változik. Nagyon fontos ezt figyelembe venni az étrend kialakításánál. Reggel az inzulin érzékenység igen rossz, így kerülni kell a gyorsan felszívódó szénhidrátokat. Ezt követően az inzulin érzékenység fokozódik, és a déli-délutáni órákban a legjobb. Ezért ekkor már megengedhetők a gyorsan felszívódó szénhidrátok is. Este újra csak a lassú felszívódású ételekhez nyúlhatunk.

Ezek kerüljenek az asztalra

Ha jól választjuk meg a reggelinket, nem biztos, hogy nasihoz nyúlunk napközben. A legjobb, ha valamilyen teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvicset veszünk magunkhoz fehérjével. A tejet magas laktóztartalma miatt ekkor kerüljük. Ha kávéhoz muszáj tejet innunk, válasszunk valamilyen alternatív tejet és ügyeljünk arra, hogy cukormentes legyen. A legjobb választás emellett a tojás, a sajt, a zöldségek, a jó minőségű felvágottak és a kefir, valamint a joghurt.