Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Na, ez szerelem! – a harmadik kávét is legurította a költő, csak hogy ismét találkozhasson a nagy Ő-vel

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mi a szerelem? Csapucha Rudolf költő, novellaíró szépkorúaknak tartott eseményen fogalmazta meg érzéseit, az idősek jóízűen nevettek feleségével való megismerkedésének történetén. 

A Generációk Művelődési Háza rengeteg foglalkozásnak, szakkörnek, közösségnek ad otthont. Minden második héten a „Tea aprósüteménnyel” nyugdíjas klub összejövetelére is itt kerül sor.

A név beszédes, valóban van tea és aprósütemény, a tagok gondoskodnak a meleg italról és a nassolnivalóról. Az eheti közösen töltött délelőtt középpontjában az irodalom állt, meghívott vendégként Csapucha Rudolf költő, novellaíró csatlakozott a klubhoz. Műveiből Michlné Gondán Zsuzsanna a Generációk Háza munkatársa olvasott fel, ő fogja össze a nyugdíjas klubot, minden alkalomra készül, szívét-lelkét adja a hálás közönségnek.

Érzések, gondolatok egyenesen a költőtől

Csapucha Rudolf írásai megérintették a jelenlévőket, az életszagú sorok mindenkire hatással voltak. Egészen kivételes érzés az, amikor úgy olvashatunk, hallhatunk egy verset, hogy aztán magától a költőtől kérdezhetünk róla. A hallgatóság az irodalmi délelőtt folyamán kicsiny betekintést nyert Rudolf életútjába, fájdalmába, örömébe.

Az írás terápia

A nyugdíjas klub vendége mesélt szerelmi csalódásról és első látásra fellobbanó szerelemről is. Mint megtudtuk, Rudolf ezeket az erős érzelmeket papírra vetve könnyít a lelkén, így birkózik meg az őt érő impulzusok, érzelmek sokaságával.

A Csak egy kávé volt című novellában az író és felesége megismerkedése elevenedik meg. Leírja azt a libabőrös, különös érzést, amikor a tekintetünk először találkozik és egyszerűen nem tudunk máshova nézni. Félünk pislogni, nehogy elszalasszunk egy apró rezdülést. Körülöttünk megszűnik a világ, hirtelen csak mi vagyunk, az a különleges pillanat, ami másnak talán semmiség és fel sem tűnik, csak a miénk.

Nem a kávé dobogtatta meg a szívét

– Mondhatjuk azt, én legalábbis azt mondom, és azt hiszem, hogy a feleségem is, hogy szerelem első látásra  – mondta Csapucha Rudolf mosolyogva. Felidézte, hogy az első találkozásuk után amikor megtudta, kölcsönös a szimpátia, újra lement egy kávéra a presszóba, annak ellenére, hogy előtte már ivott kettőt is. A jelenlévők jóízűen nevettek, többen kimondták: na ez szerelem!

Rudolf azóta is ír a feleségéről és mindig minden művét neki mutatja meg először.

Ha Ön is megosztaná velünk szerelmi történetét, ne habozzon, most nyerhet is vele! A Nagy Valentin-Story (kattintson a részletekért!) játékunkban egy egésznapos élményrandit nyerhet egy szerelmes pár.