Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Úgy tűnik, a kilométeróra visszatekerése nem csak Magyarországon nagy divat.

A Hampshire állambeli Farehamben, a Longfield Avenue-n élő 27 éves Ashley Wilsont 45 hónapra bebörtönözték, miután kiderült, hogy 32 használt autóban összesen 4 425 696 kilométert (!) pörgetett vissza a kilométerórákban. A legszebb az egészben, hogy a használt autókat a buhera után szervizeknek adta el.
Az eset után a hatóságok azt tanácsolták a lakosságnak, hogy végezzenek „néhány elővigyázatossági ellenőrzést, függetlenül attól, hogy kitől vásárolnak használt autót”.

A bíróságon elhangzottak alapján a megpiszkált autók eladásából a férfi 445 957 fontot, átszámítva közel 192 millió forintot zsebelt be. A 45 hónapos börtönbüntetésen felül további 12 hónapot kapott, amiért egy korábbi felfüggesztett büntetését megszegte.

Az is kiderült továbbá, hogy meghamisította az autók szervizkönyvét, hogy elrejtse a jelentősen csökkentett futásteljesítményt. Összesen 33 járművet adott el, melyek mindegyikét megbuherálta, s melyeket országszerte több online kereskedői platformon értékesítette.