Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nem tudott besávolni, ezért kétszer nekiment az előtte lévő autónak a jogsi nélküli sofőr

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki közlekedése során szándékosan nekihajtott az előtte haladónak, majd mikor számon kérték még el is törte a sértett állát.

A vádirat szerint az 50 éves elkövető 2022 februárjában, Győrben közlekedett autójával, melyben utasként utazott lánya és unokája is. Haladása során a belső sávba akart sorolni, azonban az ott közlekedő autós nem mondott le elsőbbségéről, nem engedte be maga elé a terheltet.

Az elkövető ezen annyira feldühödött, hogy végül a sértett után sorolt be, követte az ő mozgását és az erős forgalom ellenére két alkalommal is járművével szándékosan nekiment az előtte haladó autó hátuljának, majd megelőzte a sértetett.

A következő piros lámpánál érte utol a terheltet és kiszállt a gépkocsijából, hogy számon kérje a történtek miatt. Ahogy a sértett vádlott autója mellé ért és felé hajolt a vádlott kidobott egy tusfürdős flakont az ablakon, ami olyan erővel találta el a sértettet, hogy attól eltört az állcsontja. A sértett dühében még ököllel beütött az ablakon az autóba, és megütötte a terheltet.

A vádlott cselekménye során nem volt figyelemmel a járműben utazó családtagjaira, a sértettre és a közlekedés többi részvevőjére sem, felelőtlen magatartásával mások testi épségét veszélyeztette. Az eljárás során az is kiderült, hogy nem is rendelkezett érvényes jogosítvánnyal.

Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés és súlyos testi sértés miatt emelt vádat. Vele szemben a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.