Az augusztus huszadikai ünepségek miatt a szokásosnál is több autó közlekedik hazánk útjain, ezért érdemes a megszokottnál is körültekintőbben vezetni.

Az M7-es autópályán, Letenye felé a velencei kihajtó után három személyautó karambolozott. A 47-es km-nél sávzárásra és jelentős, 3 km-es torlódásra kell számítani.

Az M4-es autóúton, Törökszentmiklós felé, Tiszapüspöki térségében egy kamion szalagkorlátnak ütközött. A 115-ös km-nél a belső sávot tartják zárva.

Sokan haladnak az M5-ös autópályán, Budapest felé. Örkény és az M0-s autóút csomópontja között lassulásra, szakaszos torlódásra lehet számítani.

Szintén két baleset nehezíti a közlekedést a 82-es főúton. Eplény belterületén két személyautó ütközött össze. A 14-es km-nél lezárták a főutat, a rendőrség helyben tereli a forgalmat. Távolabb, Csesznek térségében egy személyautó árokba hajtott. A 31-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben.

Az M1-es autópályán, a hegyeshalmi határállomásnál a kilépő oldalon 3 km hosszan feltorlódott a kocsisor. Ausztria irányába az autósok hosszabb várakozási idővel kell, hogy számoljanak.

Országszerte záporoktól, zivataroktól vizesek, nedvesek az utak, de többfelé vízátfolyások is akadályozzák vagy lassítják a forgalmat.

Az Útinform munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy fokozottan figyeljenek a követési távolság betartására is, ugyanis a viharos esőzés miatt lecsökken a látótávolság és megnőhet a fékút.

A gyorsforgalmú utak közül erős a járműmozgás az M1-es autópálya szinte teljes szakaszán és az M3-ason Gödöllő térségében is. Hasonló a helyzet az M5-ös autópályán, Ócsa és Újhartyán között. Az érintett útszakaszokon mindkét irányban lassulások tapasztalhatók, időnként megtorpan a kocsisor, mely kisebb fennakadást okoz, kiemelten a heves esőzéssel érintett területeknél, valamint a hirtelen lezúduló zivatarok környezetében.

A hegyvidéki utakon sárfelhordásra is számítani kell. Vezessenek fokozott óvatossággal.

A 67-es főutat lezárták a 63-as és a 80-as km között, mert portáltáblát építenek. A forgalmat Mernyeszentmiklós és Somogytúr között az útpálya melletti útra terelik.

A Tisza felső szakaszán a kompok általában közlekednek. Tiszadob és Tiszalúc között viszont a komp csak személygépkocsikat visz át, a közeli pontonhídon is csak 10 tonna össztömegig lehet áthajtani.

A középső szakaszon a kompok nem járnak, kivéve Nagykörű és Fegyvernek között, ahol van átkelés.