Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Teljesen életidegen törvényjavaslatot fogadtak el a minap Indonéziában. Bár még körülbelül egy évet "kell várni" a törvény életbe lépéséhez, további egyeztetésekkel, de úgy tűnik, az országban tilos lesz a házasságon kívül létesített szexuális együttlét. Igen, a turistáknak is.

Abszolút kivitelezhetetlen, ellenőrizhetetlen és életszerűtlen hírek jöttek Indonéziából. A parlament egyhangúan szavazta meg az ország gyarmatosításkori büntető törvénykönyvének felülvizsgálatát. Számos egyéb intézkedésen kívül szerepel benne egy szabály, miszerint tiltott a házasságon kívüli intim kapcsolat létesítése az országon belül. Mind az állampolgároknak, mind az Indonléziába érkező látogatóknak. Vagyis még a turisták sem bújhatnak össze a szállodában, ha még nincsenek összeházasodva.

Természetesen megrovás jár a közeljövőben bevezetendő szabályok megszegéséért: a házasságon kívüli együttélést fél év, az említett szexuális tevékenységet egy év börtönnel (!) is büntethetik, ha végigviszik a törvényjavaslatot.
Tilos lesz továbbá az istenkáromlás és a fogamzásgátlás népszerűsítése is. Ahogy a terhességmegszakítást is bűncselekménynek titulálják jelen állás szerint és csak pár esetben kegyelmeznek.

A szélsőséges, emberi jogokat és véleménynyilvánítási szabadságot korlátozó szabályok jócskán rombolhatnának Indonézia idegenforgalmán, tekintve, hogy Délkelet-Ázsia ezen része (pl: Szumátra, Borneó, Bali… ) nagyon kedveltté vált csodálatos természeti adottságainak köszönhetően. A felsorolt helyek eddig is népszerűek voltak a mézes heteket töltő házaspárok körében, de ez az extrém törvényjavaslat kizárólag nekik kedvezne a turisták között. Élettársak, friss szerelmesek hátraarc!