Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tényleg nem lesz többé One Direction. Zayn Malik friss podcastjából konkrétumok igaz nem derültek ki, csak annak a ténye, hogy nem folytatják tovább.

2016-ban határozatlan időre szüneteltette a működését a One Direction. Kiégtek, elfáradtak, alkotói válságban voltak a fiúk. A 2010-es évek legsikerebb fiú popcsapata a brit X-Faktor színpadáról indult. A tehetségkutató műsor hetedik szériájában a harmadik helyezést érték el. Innen nem volt más út csak felfelé. Hamar jött a világhírnév, a felkérések. A fiúk egy összetartó csapatot alkottak, barátság volt köztük, úgy tűnt sosem lesz vége. 2015-ben azonban Zayn Malik kivált a One Direction-ből a fanok legnagyobb bánatára. Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles és Louis Tomlinson még egy évig folytatták együtt, s a csapat működését 2016-ben bizonytalan időre berekesztették. Szólóban Harry Styles a legsikeresebb a one direction-ös bandából, s ha sorrendet szeretnénk a sikeresség alapján felállítani, akkor a második helyet kapná Zayn Malik.

Zayn egy friss podcastban – a konkrétumoktól teljességgel mentesen – azt árulta el, hogy a vége felé az együtt töltött idő "megbetegítette" a csapat tagjait. A szoros barátságuk is meg-megingott egy-egy nehezebb helyzetben, várható volt a szüneteltetés. Hozzátette azt is, hogy ő már tudta, hogy ez a szünet nem átmeneti, hanem a csapat végét jelenti.

A One Direction-nek 5 stúdióalbumot köszönhet a világ, 6 kislemezük került be a Billboard Hot 100-ba. A fiúk 4 világkörüli turnén is részt vettek. Hatalmas érdeklődés övezte mindig a zenéjüket. A csapat társadalmi szerepvállalása is hatalmas volt, igyekeztek visszaadni minden szeretetet. Támogatták a szerény körülmények között élő gyermekeket, valamint az autizmussal élőket, de a tinédzsereket is segítették, sőt rák ellenes jótékony szervezetek színeiben is a színpadra álltak és részt vettek a 2014-es ebola-krízis elleni harcban.

photo: WireImage, hollywoodreporter.com