Operatív Törzs – Gócponttá válhat Budapest

Koronavírus

Megtartotta ma is a sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs, mutatjuk a legfontosabb híreket. 

Müller Cecília elmondta, az elmúlt 24 óra rossz híreket hozott, hiszen 9-en hunytak el a koronavírus következtében, így már eddig összesen 47-en haltak meg a vírus miatt.  A tisztifőorvos ismertette. a gyógyultak száma fokozatosan növekszik, 71- en gyógyultak eddig meg összesen.

Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a betegek számának növekedésével egyre nagyobb veszélyben van mindenki. Közzel 24 000 mintavétel történt.

Két dologra hívta fel a figyelmet, hogy egyértelműen a fővárosra koncentrálódik a betegség. Pest megyében és a fővárosban van az össze beteg szám 60%-a van.  Ha folytatódik ez a tendencia, akkor Budapest gócponttá válhat.

A szociális Intézmény és az idős otthonokkal kapcsolatban elhangzott, a fenntartókat kérik, hogy az intézkedéseket tartsák be. Jelenleg felvételi zárlat van az intézményekbe.  Ennek ellenére van olyan hely, ahol bejutott a fertőzés, ezért újabb intézkedések születtek a betegség megakadályozására.

Kiss Róbert alezredes tájékoztatott, hogy a kórház-parancsnokok továbbra is ellátják a 108 intézményben a feladatok. Mai napon 9 kórház kap egyéni védőeszközöket. A kórház-parancsnokok napi készlet ellenőrzést tartanak.

A hatósági házi karanténnal kapcsolatban, elmondták, több, mint 15 000 ember van házi karanténban, ezt közel 123 000-szer ellenőrizték, és csaknem 500 esetben véltek fel szabálysértést.

Kiss Róbert elmondta, 166-ra emelkedett meg a járvánnyal kapcsolatos bűncselekmények száma.

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő