Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Légiutaskísérők, nagyon gyakran utazók, rafinált tiktokkerek osztották meg, hogy ők hogyan tudnak helytakarékosan, praktikusan, a lehető legügyesebben pakolni akár kisebb, akár nagyobb poggyászba.

Szó mi szó, elkél a segítség, mert amennyiben csak gyors városlátogatásra megyünk a közelbe, csínján kell bánni a poggyász minden egyes négyzetmilliméterével, hiszen szigorúan kötnek a fapados kritériumok. Most nem csak kézipoggyászok és kabinbőröndök trükkjei következnek, de érdemes figyelni, mert ezek a tökélyre fejlesztett praktikák még nagyon jól jöhetnek!

•    Kábelek a napszemüvegtokba
Általában jó kis formatervezés egy ilyen tok, ügyesen összegömbölyítheted bele a töltőket, kábeleket, fülhallgatót.

•    Cipők, jól megtömve
Érdemes a lábbelikbe is belepakolni, egészen sok hely van a cipőkben (pláne a férfi párokban). A szállodában kapott zuhanysapkák egyébként ügyes csomagolóanyagok a cipőkhöz!

•    Befelé a kifelé
A legrutinosabbak kifordítva leszik el a ruháikat, hogy, ha bármi bántódás érné a poggyászt (kiömlő krém, a táska sérülése), maximum a belső rongálódjon. Farmereknél, vastag pulóvereknél jön jól a hack.

•    Kontaktlencsén kívül másra is szuper!
Az átgondoltabb piperecsomagolással jó sok helyet takaríthatunk meg. Például nem kell magunkkal vinni az 50ml-es arckémet vagy alapozót. Egy használaton kívüli, jól zárható kontaktlencse tok éppen megfelel a célnak!

•    A feltekerős palacsintamódszer
Nem újdonság, de érdemes kipróbálni, főleg, ha nyári útról van szó, vagy a télből megyünk a jóidőbe. Esztétikus, kis helyet foglal, szeretni fogod!

•    Nyakláncok gubancai elkerülésének érdekében
Vékony láncú bizsut pakolni kész rémálom, mert biztosan össze fog gabalyodni a neszesszerben. Na így nem! Húzd át egy szívószálon!

•    Bebiztosított folyadékok
Ne kelljen azon izgulnod, hogy mi fog kifolyni a poggyászban! A kisebb-nagyobb üvegcséket védd meg a kibugyogástól és egy kis folpackot tegyél a kupak és a száj közé, gondosan összecsavarva őket.

A neszesszert, pipereholmit mindig a hátizsákod legtetejére tedd, hogy gyorsan áteshess a biztonsági ellenőrzésen. A budapesti repülőtéren ugyan nem nézik szigorúan a folyékony holmik tárolóegységét, de nagyon sok országban át kell pakolni a kozmetikumokat egy átlátszó zacskóba. Inkább vigyél magaddal ilyen csomagólóanyagot!