Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Frankfurt melletti Schlüchtern egyik szupermarketének parkolójában sipákolt, ahonnan a helyi rendőrségre került.  
Vásárlók jelezték, hogy ott téblábol a bocs

Bejelentés érkezett az ABC-ből a rendőrségre, és percekkel később két járőr jelent meg a kereskedésnél. Rövid kergetőzést követően elkapták a legfeljebb néhány hetes emlőst, és kisállatszállító dobozba helyezték.

Sabine Meyer főbiztos vette a szárnyai alá, és addig telefonálgatott, amíg talált egy állatmenhelyet, ahová Pedrót befogadták, mert ezt a nevet adta a kis mindenevő ragadozónak. 

Gondozását követően visszaviszik a természetbe

Németországban egyre kényelmetlenebb téma az észak-amerikai mosómedve jelenléte. 90 évvel ezelőtt engedtek szabadon két párt a hesseni Erdesee tónál, elszaporodásukat a házi kedvencként tartott példányok kirakása is növelte, de mintha a polgárok is kezdenék észrevenni, hogy a cuki kinézet egy gátlástalanul terjeszkedő állatfajt takar. A szakértői becslés szerint immár legalább 2 millió mosómedve él Németországban. 

Mivel természetes ellenségei nincsenek, egyedszáma hamarosan átlépheti a kritikus határt. 

Több őshonos madárfajra is veszélyt jelentenek, mert szinte minden fészket elérnek, és nagyon szeretik a tojásokat. Sőt a házak melletti kukákból is szívesen lakomáznak.  

 (forrás: police.hu/fotó: Hesseni Rendőrség)