Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Pótfelvételi a tanári pályára készülőknek is

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy korábbi törvénymódosításnak köszönhetően továbbra is állami ösztöndíjjal szerezhetnek mérnöktanári, zenetanári vagy zeneművésztanári diplomát a győri Széchenyi István Egyetemen azok, akik korábbi tanulmányaik során már igénybe vették a 12 államilag támogatott félévet. 

Ezekre a képzésekre pótfelvételit hirdetett az intézmény, csakúgy, mint tanító, gyógypedagógia és szakoktató szakokra, szintén államilag finanszírozott helyekre. A törvénymódosítás lényege, hogy egyes rövid ciklusú tanárképzéseken tanuló hallgatók támogatási lehetősége a támogatási idő kiszélesítésével bővült, írja közleményében az intézmény.

Mint írják, a változás a Széchenyi István Egyetem esetében egyrészt a főiskolai mérnöktanári és mesterszakos szakképzettségre építő két féléves mérnöktanári, illetve az alapszakos szakoktatói és mérnöki szakképzettségre építő négy féléves mérnöktanári képzésre jelentkezőket érinti kedvezően. Bizonyos feltételek teljesülése esetén a négy féléves képzési is idő lerövidülhet. 

Az említett kedvezményes lehetőségeken kívül a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara a pedagógusképzés terén több szakra hirdetett pótfelvételt államilag támogatott képzésre. A tanító szakon például a magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv (angol, német), matematika, történelem és állampolgári ismeretek (hon- és népismeret), etika, természettudomány, ének-zene, vizuális kultúra, dráma és színház, digitális kultúra, technika és tervezés, illetve testnevelés és egészségfejlesztés műveltségi területeket kínálja a kar.

Az érintett képzésekről részletes információ a felveteli.sze.hu oldalon olvasható.

Forrás/Fotó: Győri Széchenyi István Egyetem