Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Magyar cég Marokkóban is fejleszt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Revo-Tec BT 2002-ben alakult 100%-os magyar magántőke bevonásával. Ekkor kezdte meg a tevékenységét és állja meg ma is helyét az egyre fokozódó vevői kihívások között. A cég az autóiparban tapasztalatot szerzett fiatal, rugalmas mérnöki gárdából áll, amely tervezési illetve gyártási feladatok megoldására szakosodott, alkalmazkodva a piac elvárásaihoz.
A Revo-Tec jelmondata- „Egyedi mérnöki megoldások komplex kihívásokra!”– is tükrözi, hogy számukra nincs lehetetlen, mindenre van egy egyedi, kreatív megoldás!

 
A cég működését jellemzi, hogy projektekben szervezik életüket, vagyis a teljes termék-, illetve szolgáltatáspalettát a tanácsadástól kezdve a tervezésen át egészen a megvalósításig és az eladás utáni garanciális szervizvállalásig végigkísérik.
Köszönhetően a jól felkészült mérnöki csapatnak, a gépész és villamos tervezés, illetve az ipari programozás, automatizálás területeken a vevőknek széleskörű, komplett megoldásokat, illetve szolgáltatásokat kínálnak.

 
Szép lassan, minden fejlődési fázison keresztülment a csapat, így mára minden szükséges kompetenciával házon belül rendelkeznek amire szükség van a sikerhez. Nem okoznak gondot az egyedi, kis sorozatú gyártások kihívásai és nagy tapasztalattal rendelkeznek automatizálási, illetve egyedi célvezérlési alkalmazások területén is.
 
2017-ben a cég Revo- Tec Gépipari Kft-vé alakult és ezen a néven folytatja tovább tevékenységét napjainkban is.
A siker egyik alapköve, hogy a Revo-Tec által kiadott termékeket a magas műszaki tartalom mellett a felhasználó-baráti szemlélet és könnyű fenntarthatóság is jellemzi.


Gunyhó Balázs, A Revo-Tec Kft. ügyvezetője

Gunyhó Balázs, a kezdetektől, mondhatni az első lépésektől a cég alap motorja, amikor még csak egy személyes vállalkozásként működtek, egy szerszámos táskával. Viszont a kitartó munka meghozta gyümölcsét, így a cég két éve Marokkó felé is tudott terjeszkedni.
Felmerült az igény egy gyártósori berendezésre, amelyet aztán Marokkóban, a gyárban üzemeltek be, betanították a dolgozókat, sőt itteni dolgozót is küldtek, aki családostól kiköltözött, hogy helyben erősítse a csapatot. A Revo-Tec Kft. életéről és céljairól Gunyhó Balázs ügyvezetőt kérdeztük!

•    Balázs, te olyan típusú vezető vagy, aki ugyan kedvesen, de mindenhol jelen van, nincs olyan folyamat a cégben, amibe ne látnál bele! Ez miből fakad? Nehezen engeded el a feladatokat vagy nem szeretsz delegálni?

Ez szerintem „alapítói betegség”, hogy az ember nehezen enged el dolgokat, de mivel 1 nap csak 24 órából áll ezért egy bizonyos cégméret felett elkerülhetetlen dolog. Én nemrég múltam még csak fél évszázados, de elmondhatom, hogy 25 éve foglalkozom a gépészettel, a gépiparral, annak minden lépcsőfokát végig jártam, mire a vállalkozásom eljutott a jelenlegi szintre. Ahol most tartunk ez nem csak az én érdemem egy személyben természetesen, hanem az évek során hozzám csatlakozott lelkes kollégáké is! A delegálást folyamatosan tanulom és már közel sem tudok mindenről olyan részletes, mint mondjuk 5-10 évvel ezelőtt.

 

•    Mesélj egy kicsit Marokkóról, milyen volt a közös munka, hogy adódott a lehetőség, kivel tárgyaltatok, milyen megállapodás született? 

Marokkóba egy nagy multinacionális cég projektje kapcsán jutottunk ki, akinek ott is van gyártóbázisa. Az első projekt telepítése 2020-ban történt és ezt folyamatosan követték kisebb nagyobb projektek a megbízó részéről. A kulturális különbsége ellenére, nagyon jó munkakapcsolat alakult ki a megbízó cég dolgozóival és megvizsgáltuk a piacot egy kicsit nagyobb látószögben.
Marokkóban hatalmas fejlődési potenciál van. Első körben a termelő cégek vetették meg ott a lábukat, de szép lassan fejlődik az a kiszolgáló infrastruktúra és hálózat is aminek mi is a részesei vagyunk.
Másfél éve döntöttük úgy, hogy irodát nyitunk helyben a vevői igények rugalmasabb és hatékonyabb kiszolgálása miatt. így alakult meg az R-Tec Automatisation Sarl. mint önálló cég, amely egyben a Revo-Tec Gépipari Kft. marokkói képviselete is.
Mára már 3 fővel szolgáljuk ki a beérkezett igényeket Marokkóban és további bővítést tervezünk.
A marokkói kollégáink a betanulási időszakot már letöltötték Magyarországon, megismerték a céget, az itteni lehetőségeinket, a munkatársaikat és egy kicsit belekóstoltak a Magyar kultúrába is.
Itt külön szeretnék köszönetet mondani a Magyarország Marokkói Nagykövetségének a munkatársainak a gazdasági lehetőségek felkutatásában, illetve a rugalmas, segítőkész ügyintézésben  nyújtott támogatásukért.
Külön köszönet Tromler Miklós Nagykövet Úrnak és Joszkin János Külgazdasági Attasénak a segítségükért!

 

A képen: Tromler Miklós nagykövet, Gunyhó Balázs, Csuvár Alex R-Tec Automatisation Sarl. ügyvezetője és   Joszkin János Magyarország külgazdasági attaséja Rabatban
 

•    Mik az elkövetkezendő időszak céljai?

A mi szakmánkban a siker titka a folyamatos fejlődésen alapul. Nagyon felgyorsult a világ, naponta jönnek ki újabbnál újabb technológiák, és ezek rohamosan fejlődnek tovább és egyre szélesebb körben elérhetőek. A mi feladatunk ezek gyors megismerése és hatékony beépítése a projektekbe. Amire pedig nincs a piacon elérhető megoldás, arra, ahogy tettük eddig is, fejlesztünk.
 A napokban kaptunk egy megtisztelő szakmai elismerést is ami azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk és van értelme az eddig befektetett energiának.
Afrika pedig, és azon belül Marokkó a jövő gazdasági központja lesz, ezt pedig mi is ki szeretnénk használni és minél több projektet realizálni ott a jövőben.