Radnóti Ákos alpolgármester nyílt levele

Forrás: Radnóti Ákos Facebook oldala

Az egyik online portálon jelent meg egy interjú Győr korábbi polgármesterével Balogh Józseffel, ezzel kapcsolatban Radnóti Ákos, a város alpolgármestere egy nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkbe, amit most változtatás nélkül közlünk: 

Szánalmas és megdöbbentő, hogy Győr város MSZP- s expolgármestere, Balogh József, a 30- as, 40- es évek legborzalmasabb időszakát idéző antiszemita kijelentéseket tett a napokban. Gyalázatos módon arról beszélt, hogy egy párttársát azért nem akarta utódjának a polgármesteri székben, mert egy „kellemetlen megjelenésű” zsidó embert nem akart indítani a választáson. Szomorú, hogy Balogh József antiszemita kirohanását az ugytudjuk.hu című győri pletykalap elhatárolódás és minden kommentár nélkül leközölte, teret adva ezzel a már idézett és egyéb antiszemita propagandának. Az alaptörvény és a minimális emberi erkölcsi etika alapján faj, szín, vallás alapján nem különböztethetjük meg embertársainkat. A szocialista ex győri polgármester, volt MSZP-s parlamenti képviselő szavai alapján nem csodálkozhatunk, hogy hogyan keveredett közös koalícióba ma már az antiszemita múltjáról ismert Jobbik és az MSZP. A mai napig nem történt elhatárolódás az Mszp helyi és országos szervezetei részéről sem. Balogh antiszemita megnyilvánulása és a holocaust áldozatai iránti érzéketlensége korábban abban nyilvánult meg, hogy polgármestersége idején emléktáblán örökítette meg dr. Karsay Árpád nyilas polgármester nevét. Majd, amikor a táblát Győr Fideszes polgármestere eltávolíttatta, Balogh kikelt ez ellen.

Győrben, ahonnan több száz embertársunkat hurcoltak el haláltáborba a második világháborúban és aminek határában kegyetlen nyilas pribékek agyonlőtték Radnóti Miklós költő zseninket, nem tűrhetjük el ezt a mentalitást.

Mi nem hallgathatunk most, ebben a korban!

„Oly korban éltem én e földön,

mikor a költő is csak hallgatott,

és várta, hogy talán megszólal ujra-„

A cikk itt olvasható. nyílt levél

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő