Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Két nagyon részeg amerikai turistát találtak az Eiffel-torony tetején, akik egy átmulatott éjszaka után kicselezték a biztonságiakat, majd úgy határoztak, hogy a francia nevezetesség tetején alszanak egy jót.

A köztulajdonban lévő Eiffel-tornyot üzemeltető Sete számolt be arról, hogy a biztonsági őrök „kora reggel” ébresztették fel a két amerikai férfit, míg az ügyészek arról jelentettek, hogy úgy tűnik, azért ragadtak a torony tetején, „mert részegek voltak”.

A Sete közleményében hozzátette, a részeg amerikaiak a csillagok alatt töltötték „a tiltott éjszakát” egy olyan helyen, mely általában el van zárva a nyilvánosság elől, a torony második és harmadik szintje között.

Egy rendőrségi forrás megosztotta, miután vasárnap este 10 óra 40 perc környékén kifizették a belépőjegyet, a páros nemes egyszerűséggel átugrott a korlátokon.

A nem mindennapi incidenshez a rendőrség tűzoltókat, köztük egy, a veszélyes magasságból való mentésre specializálódott egységet hívott a helyszínre. A férfiakat végül a rendőrségre szállították kihallgatásra, a Sete pedig megtette a büntetőfeljelentést az ügyben. A részeg amerikai turisták akciója miatt azonban az Eiffel-torony hétfő reggeli megnyitása is közel egy órával csúszott.