Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Részegen randalírozott a buszon a fiatal férfi

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki a helyközi buszjáraton veszekedett utastársaival, majd a busz ablakát is betörte. 

A vádirat szerint a 23 éves férfi idén januárban Győrből egy helyközi buszjárattal akart hazamenni. Már a buszmegállóban ittas állapotban volt, azonban a felszállás során a sofőr úgy ítélete meg, hogy még felengedhető a buszra. Az utazás során az ittas elkövető már a leszálláshoz készülődött, mikor egyik utastársa szóvá tette neki, hogy egy sörösdobozt hagyott az ülésen.

A férfi ezen felháborodott, kiabálni kezdett a másik utassal, a busz üléseit ütögette, és támadólag lépett fel. Végül a buszsofőr szállította le a buszról, a megállóban azonban, amikor a sofőr visszaült helyére, és becsukta az ajtót, az elkövető dühében belerúgott a buszajtó üvegébe, ami ettől kitörött.

A férfit az ügyészség garázdaság és rongálás elkövetésével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele a halmazati szabályokra figyelemmel három évig terjedő szabadságvesztés.