Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Rossz helyen égett a tűzifa Abdán, illetve több baleset is történt az utakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten 66 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 10 ember sérült meg.

 

Tűzifa gyulladt meg egy kazánházban hétfő délután Abdán, a Petőfi Sándor utcában. A győri hivatásos tűzoltók, valamint a börcsi és az abdai önkéntes tűzoltó egyesület tagjai két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók a tűz által érintett melléképületből két gázpalackot kihoztak és az éghető anyagokat is kihordták. A tűz nem terjedt át a lakótérre, a füst azonban beszivárgott, ezért az egységek ventilátor segítségével átszellőztették a házat. A tűzben nem sérült meg senki.

Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó kedd délután Győrben, a Fehérvári út és a Budai út kereszteződésénél. A gépkocsik áramtalanítására nem volt szükség, a győri hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították a rendőrség megérkezéséig. A balesetben nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött szerda délután Mosonmagyaróváron, a Várallyai Győrgy és a Sólyom utca kereszteződésében. Az egyik autó az ütközés következtében az oldalára borult. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat, kerekeire állították a felborult járművet és megtisztították az úttestet. Mindkét járműben egy-egy ember utazott, nem sérültek. 

Hátulról kamionba hajtott egy személyautó csütörtökről péntekre virradó éjszaka az M1-es autópálya 136-os kilométerszelvényében, Mosonszentmiklós térségében, a főváros felé haladó oldalon. A személyautó az ütközés következtében a kamion alá szorult és kigyulladt. A tűz átterjedt a kamionra, amelynek raktere teljes terjedelmében égett. A győri, a lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával eloltották a lángokat. A személyautó két utasa a baleset során életét veszítette. Az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták. 

Négy személyautó ütközött péntek délelőtt az M1-es autópálya 156-os kilométerénél, Mosonmagyaróvár térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A járművekben összesen tizenhatan utaztak, mindenki kiszállt mire a lébényi hivatásos tűzoltók kiérkeztek. Az egység áramtalanította az egyik autót, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom a külső- és a leállósávon folyamatosan haladt. 

Lesodródott az útról, szőlősbe hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó péntekről szombatra virradó éjszaka a Sopront és Harkát összekötő út 4-es kilométerénél. A soproni hivatásos és a harkai önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A kocsiban öten utaztak, őket könnyű sérülésekkel kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.  A műszaki mentés ideje alatt az egyik sávot lezárták az érintett útszakaszon. 

Családi ház egyik szobájában ágyon hagyott elektronikai eszköz és ruhanemű égett szombat délután Győrben, a Burcsellás közben. A győri hivatásos tűzoltók körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, ezt követően átvizsgálták és átszellőztették az ingatlant. A lakásban nem volt senki a tűz keletkezésekor. A ház többi része lakható maradt és a közművek sem sérültek.