Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sikeres volt a Széchenyi István Egyetem közgazdasági adattudományi szakkollégiumának első két éve

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két éve alakult meg a győri Széchenyi István Egyetemen a Széll Kálmán Közgazdasági Adattudományi Szakkollégium a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. támogatásával, és rövid idő alatt is jelentős sikereket ért el. A tudományos vérkeringésbe bevont hallgatók több Tudományos Diákköri Konferencián (TDK), hazai és nemzetközi konferencián értek el szép sikereket, valamint számos angol nyelvű publikációval is büszkélkedhetnek.

 

A Széchenyi-egyetem Széll Kálmán Közgazdasági Adattudományi Szakkollégiuma olyan egyedülálló közösséget épít, amely kimagasló fejlődési lehetőséget biztosít a tudományos kutatás iránt érdeklődő hallgatók számára. Célja, hogy a jövőben több olyan szakember álljon rendelkezésre, akik e tudományterület széles eszköztárának birtokában magas szinten tudnak kutatásokat végezni, hozzájárulva az adatintenzív iparágak fejlődéséhez.

Az eltelt két év során a szakkollégium 42 tagja vett részt TDK-n, akik összesen 24 díjat nyertek el (kilenc első, hét második hely és nyolc különdíj). Kiemelendő, hogy a legutóbbi Országos Diákköri Tudományos Konferencián Md Abdullah Al Mamun a Széchenyi István Egyetem első nemzetközi hallgatójaként ért el rögtön két helyezést is pályamunkáival.

A célokkal összhangban a szakkollégium biztosítja a felvett tagok számára a tehetséggondozást, a készségfejlesztést, és a nyelvtudás fejlesztésének lehetőségét. A szakmai szemináriumok, kutatásmódszertani előadások és találkozók keretében a hallgatók betekintést nyerhetnek a kutatási tevékenységek menetébe, valamint különféle módszertanokkal és megközelítésekkel ismerkedhetnek meg változatos tématerületeken.