Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Számos ember reggel kávéval indítja a napot, ám mindenki máshogy issza a fekete koffeinlöketet. Ez nem véletlen, mutatjuk is, hogy mi az oka.

A Northwestern Egyetem szakemberének vezetésével nemrég elvégeztek egy kutatást, melynek során azt vizsgálták, mi határozza meg azt, hogy feketén vagy ízesítve isszuk-e a kávét.

A kutatásból kiderült, hogy a génjeink jelentős szerepet játszanak abban, melyik változatot preferáljuk jobban. A genetikai vizsgálatok kimutatták, hogy egy bizonyos génváltozattal rendelkezők anyagcseréje gyorsabban dolgozza fel a koffeint, és ezen személyek azok, akik az édesített ízzel szemben jobban kedvelik a kávé eredeti, kesernyés aromáját.

A szakemberek megállapították továbbá, hogy azon génváltozattal rendelkező emberek, akik a kávé kesernyésebb ízét kedvelik jobban, nem az édesebb tejcsokoládét, hanem a „keserű” étcsokoládét fogyasztják általában. Ez azért van, mert az éberség érzésével kapcsolják össze őket.