Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Speciálisan öltöztették be az alkotásokat télre

A téli hónapokban rendszeresen téliesítik a városban a köztéri szökőkutakat, a csobogókat és a szobrokat, valamint a műalkotásokat. 

A feladatot rend szerint a Győr-Szol Zrt. végzi. A munka érdekessége, hogy a szökőkutak többsége olyan takaróponyvát kapott, melyeken a téli üzemszünet ideje alatt is látható, hogy mely alkotást takarják a ponyvák. A sokak által szódás szökőkútként ismert alkotás volt az első a városban, amely 2018-ban ilyen védőborítást kapott. Azóta már több nevezetesség is ilyen téli köntösbe öltözött. Például a megyei kormányhivatal előtti téren lévő zenélő szökőkút, a Rába Hotel előtti Ölelkező formák című csobogó, valamint a Baross út és Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található Kőcsiga ivókút is.

Speciális burkolatot kapott továbbá a Bisinger sétányon a Faun és Nimfák alkotás, a Radó-szigeten a Vénusz-szobor és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház előtti díszkút, az Ikva utcában, a PÁGISZ iskola előtt található „Vitorlák” szökőkút, valamint a Bem téren található „Fiú tállal” című műalkotás.

Az installációkon lévő ponyva nem gyűrődik, így télen is jól látható, hogy éppen mit is takarnak a leplek és a víz sem folyik alájuk. 

 

forrás: Győr-Szol Zrt.