Szigorítanak a tatabányai ipari parkban is, megelőzendő a vírust

tatbányai ipari park

Továbbra sincs koronavírus-fertőzött megyénkben. Az oktatási intézményekben fokozottan figyelnek a tisztaságra, a buszokat fertőtlenítik. A rendkívüli jogrend és vészhelyzet kihirdetése óta az önkormányzatok, intézmények egymás után mondták le a programokat.

Az ipari park is lépett

Hőmérsékletmérés a belépésnél, a külföldről beérkező kamionok fülkéjének fertőtlenítése, otthoni munka elrendelése – csak néhány az ipari parkban működő cégek intézkedéseiből, amelyekről már hírt adtunk. A vállalatok igazgatóival, HR-vezetőivel találkozott és egyeztetett csütörtökön a megyeszékhelyen Szücsné Posztovics Ilona polgármester is.

A közösségi közlekedés során egyszerre több társaság munkavállalója is utazik ugyanazon az autóbuszon, ezért a menetrend szerint közlekedő járműveket rendszeresen, naponta többször is takarítják, éjszakánként fertőtlenítik. Minden ajtón fel- és le lehet szállni, az autóbusz-vezetők maszkot és kézfertőtlenítőt kaptak, átmenetileg tőlük közvetlenül most nem lehet buszjegyet vásárolni. Az ipari területekre több cég közvetlenül rendeli meg az utaztatást vállalkozóktól, így nekik is felelősségük van járműveik fertőtlenítésében.

Elhangzott: van olyan társaság, amely kötelezővé tette a maszk viselését, de az egyik cég március 13-ától 16-áig bezárja a gyárát és átalakítja a tereket annak érdekében, hogy az érkező és távozó műszak dolgozói ne érintkezzenek egymással, s az épületek közötti közvetlen átjárást is megszünteti.

Forrás: kemma.hu

 

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó