Kezdőlap LIFE MAGAZIN Női Napozó

Te hogy iszod a sört? Lehet így is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A sörivás világa rendkívül színes: egyesek kecses pohárból, mások üvegből kortyolva fogyasztják, és van, aki örvényként küldi le a torkán az egészet egyszerre.
 

Egy ideje felbukkantak a neten a “vortex” sörivó videók, amelyek közös vonása, hogy az általában kisüveges italt a vállalkozó kedvű sörivó megforgatva dönti le egyszerre. Ezzel a mozdulattal örvényt képeznek az italban, ami így sokkal gyorsabban csorog le, akár a lefolyóban a víz.

Ezzel lehet növelni az átfolyás sebességét, mert így nem bugyog befelé a levegő, és sokkal simábban jön ki a sör, mintha csak egyszerűen felfordítanánk.

A zseniális újítás szülőatyja egy kínai férfi, bizonyos “Pangzai”, aki először mutatta meg az online térben, hogy is kell ezt csinálni. Előadása egy csapással híressé tette, a Kínát övező nagy tűzfalon is áttört a tehetsége, és világszerte rajongók tömege csodálja, ahogy ő a sört issza.

Egy interjúban elárulta, hogyan indult ez az egész. 2016-ban egy kis büfét üzemeltetett, és sok szabadideje volt. Látta, hogy a helyi, TikTok-szerű, rövid videókat megosztó applikáción mikkel rukkolnak elő az emberek: téglát törnek kézzel, sőt, sört isznak gyorsan. 

Gondolta, hogy itt van keresnivalója, és belevágott a villámgyors sörivó karrierbe. Az örvény ötletét nem maga találta ki, csak ásványvíztől ültette át sörre, de a habos itallal is tökéletesen működött. 

Azóta már többen meglátogatták, és Pangzai egy vidéken élő nyugodt kínai türelmével tanít mindenkit az örvény fogásra, ami csak ránézésre egyszerű: