Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Milyen szavakra, kifejezésekre kerestünk a legtöbbet ebben az évben?

Idén sem voltunk unalmasak, ami a Google Kereső idei magyarországi topilstáiból is kiderül: a személyek közül Azahriah, a filmek közül az Oppenheimer, míg a receptek közül az őzlábgomba receptje foglalkoztatta idén leginkább a magyarokat.

A legkeresettebb hírességek között van az Európában is turnézó fiatal tehetség, Baukó Attila, vagyis Azahriah zenész-énekes. Őt Eszenyi Enikő színésznő követi és Suhajda Szilárd magyar hegymászó és Matthew Perry amerikai színész halálára is nagyon sokan kerestek rá.

Ami a filmek és sorozatok témáját illeti, az idei év két nagy riválisa, Christopher Nolan: Oppenheimer és Greta Gerwig: Barbie című filmje is nagyon keresett volt, de előkelő helyen végzett a Hazatalálsz című magyar sorozat, valamint a Sztárbox és a Nyerő Páros televíziós műsorok is. Legnépszerűbb sportesemény az Atlétikai Vb és Eb selejtező lett, utóbbinál a Szerbia és Bulgária ellen játszott mérkőzések eredményei érdekelték leginkább a magyarokat.

A közkedvelt elektronikai eszközök piacát 2023-ban is az iPhone termékek uralták, a videójátékok közül a Stumble Guys és a Hogwards Legacy került ki győztesen. Az idei év legdivatosabb receptjei közül az őzlábgomba és almás pite elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben a magyarok közül.

Hagyományos módon a Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy keresője szerint milyen pillanatokra, emberekre és helyekre kerestek rá leggyakrabban az emberek, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit, valamint a legfontosabb változásokat az előző évi trendekhez képest. A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is elérhetők.