Imádsz sminkelni? Szuper! Azt azonban tudnod kell, hogy a szép arcbőr megőrzése érdekében nagyon fontos, hogy megfelelően ápold a smink elkészítéséhez használt ecseteket és keféket.

A sminkecsetek és kefék alkotják a sminkkészleted gerincét, hiszen ezeknek köszönheted, hogy nap mint nap olyan tökéletes makeupot készíthetsz magadnak otthon, mint a legnagyobb sztárok profi sminkmesterei. Éppen ezért beszéljünk kicsit ezeknek a „szent” eszközöknek a tisztántartásáról.

Az ecseteid sminkeléskor rengeteg folyadékba, krémbe és púderbe mártod, ezért a termékek felhalmozódásának köszönhetően megnehezíted a szálak és sörték szabad és zökkenőmentes mozgását.

A sminkecseteken lévő szennyeződések és olajok tehetnek gyakran arról, hogy az arcon pattanás vagy bőrgyulladás alakul ki – figyelmeztetnek a bőrgyógyászok.

Elkértük a profi sminkmesterek legjobb tippjeit és trükkjeit a sminkmaradványok, szennyeződések és olajok eltávolításához ezekről az értékes eszközökről.

Milyen gyakran kell tisztítani?

A durva maradék smink, szennyeződés és olaj már egyetlen alapos tisztítás után eltűnik. Ha rendszeresen viselsz sminket, akkor az a legjobb, ha minden használat után ecsettisztítást végzel.

Amennyiben erre nincs időd, akkor az olyan sminkecseteket és keféket amelyekkel az alapozót, a korrektort vagy púdert viszed fel az arcodra, elég hetente egyszer megtisztítanod. A szemhéjad sminkeléséhez használtakat azonban mindig tisztítsd meg minden egyes használat után vagy előtt. Amennyiben ritkán viselsz sminket, elég havonta megtisztítanod az eszközeid.

Hogyan kell tisztítani?

Már számtalan helyen kaphatók speciális, ecsettisztító folyadékok. Ezek olyan mosó- és kondicionáló szerek, amely nem pusztán tisztítják, de fertőtlenítik is az sminkecseteket és keféket. Az ecseteket a folyadékkal történő kezelés után minden esetben öblítsük át hideg és tiszta vízzel, majd tegyük azokat egy polcra, esetleg a radiátorra fekvő helyzetben úgy, hogy a fejük lefelé lógjon. Így tudnak majd szépen megszáradni.