Több bizonyítványt is kaptak a végzős diákok

Több bizonyítványt is kaptak a végzős diákok
Több bizonyítványt is kaptak a végzős diákok

„Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző” képesítést vettek át ünnepélyes keretek között a szakképzés első végzős évfolyamának tanulói az Audi Hungaria ÁMK-ban.

A 12 diák több bizonyítvánnyal a zsebében térhetett haza: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara állami szakmai vizsgabizonyítványa mellett a „Német duális szakképzés külföldön” elnevezésű tanúsítványt is megkapták, valamint a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) legmagasabb szintű oklevelét, amelyet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ügyvezető elnöke, Gabriel Brennauer adott át. A külföldön működő német iskolák tanulói közül először ők vehették át a Német Kultuszminiszter Konferencia angol nyelvvizsga bizonyítványát is, amely igazolja a szakmához kapcsolódó angol nyelvű kompetenciájukat.

A duális kereskedelmi képzés – amelyre érettségizett, kiváló német nyelvtudással rendelkező fiatalok jelentkezhetnek – az AUDI HUNGARIA Zrt-vel együttműködve, egy német-magyar kooperációs projekt keretében indult el 2017-ben. A két tanév során a diákok hetente két napot töltöttek az elméleti alapok elsajátításával az Audi Hungaria ÁMK-ban, majd három napot a partnervállalatok különböző területein dolgoztak, ahol gyakorlati tudásra tettek szert. A magasszintű, elsősorban német nyelven zajló duális oktatás során átfogó szakmai kompetenciákat szereztek a fiatalok.

A tanulók szorgalmuknak és személyes elkötelezettségüknek köszönhetően kimagasló eredménnyel vizsgáztak, ezáltal megalapozva sikeres szakmai jövőjüket.

További információ az Audi Hungaria ÁMK kereskedelmi szakképzéséről az iskola honlapján található: www.audischule.hu

(Audi Hungaria ÁMK)

Szerkesztő, riporter