Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Tovább tart a februári tavasz

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jövő héten továbbra is kitart a kellemes, tavaszi időjárás. Az éjszakai fagyok elmaradnak, a hőmérsékletek pedig jellemzően 10 Celsius-fok fölött alakulnak. A HungaroMet Zrt által kiadott 7 napos időjárás előrejelzés Győr területére is szép időt jósol. Hétfőn az ország több részén borult időre kell számítani, ezt követően viszont ismét a napfény dominál majd, bár a hét második felében növekszik a csapadék esélye – ismertette az előrejelzéseit a HungaroMet Zrt. egy vasárnapi tájékoztatóban.

Nézzük a részleteket:

Hétfőn a felhős égből leginkább a Tiszántúlon süthet ki a nap, de estére északnyugatról kezd csökkenni a felhőzet. A szórványos esőzóna napközben fokozatosan délkelet felé húzódik. Délutánra a Dunántúlon az északnyugati szelet élénk széllökések kísérhetik. A nappali hőmérsékletek 4 és 14 fok között ingadoznak, a keleti részen hűvösebb, míg délen és a Fertő környékén melegebb időre van kilátás.

Keddre a változékony felhőzet mellé napos időszakok is társulnak, néhol zápor is előfordulhat, és akár zivatar kialakulását sem zárhatjuk ki. A nyugati szelet élénk lökések kísérhetik, a Kisalföldön pedig még erősebb szél várható. A hőmérséklet hajnalban mínusz 2 és plusz 5 fok, napközben pedig 9-14 fok körül mozog.

Szerda enyhe napfelkelte után gomolyfelhők és fátyolfelhők váltogatják egymást, szórványos záporok elsősorban a keleti részeken alakulhatnak ki. Az északi és nyugati szél élénkül, a délutáni órákra a délnyugati, déli szelek is feltámadhatnak. A hőmérsékletek hajnalban mínusz 3 és plusz 4, délután pedig 8-14 fok között várhatók.

Csütörtökre a többnyire borult idő a jellemző, helyenként eső, záporeső kísérheti. A Dunántúlon erős déli, délnyugati szél kerekedhet. A legkisebb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között mozoghat, míg a legmagasabb értékek 8-16 fokra tehetők, a hidegebb légtömeg északkeleten koncentrálódhat.

Pénteken többnyire borongós égre kell készülni, elszórtan eső, zápor is eshet. A déli, délnyugati szelet erős, helyenként viharos széllökések kísérhetik. A reggeli órákban 3-10 fokra ébredhetünk, napközben pedig 10-18 fokra melegedhet a levegő, de északkeleten hűvösebb maradhat.

Szombatra az idő nagy részében közepesen vagy erősen felhős időt jósolnak, eső, zápor helyenként előfordulhat. A déli, délnyugati szél több helyen erős lökésekkel, esetleg viharos széllökésekkel érkezik. A hőmérséklet mínimuma 1-9 fok között, a maximuma pedig 8-16 fok között alakul majd.

A hét utolsó napján is hasonlóképpen a közepesen vagy erősen felhős égbolt lesz jellemző, néhol eső, záporeső lehet. Az erős, néhol viharos déli, délnyugati szél továbbra is megmarad. A másnaphoz hasonlóan az éjszakai 1-9 fokról a nap folyamán 8-16 fokig emelkedik a hőmérséklet.