Trendi karácsony-mik az idei slágerszínek?

karácsonyfa

Folyamatosan változnak a karácsonyi trendek és szokások, az ünnepi készülődést a fogyasztói kultúra változása is alakítja. Valós fogyasztói igény az, hogy már októberben, 2 hónappal karácsony előtt megtalálják a vevők az áruházakban az ünnepi kínálatot. Szóval ha igazán trendi karácsonyfát akarunk, akkor már meg tudjuk venni a hozzávaló díszeket.

Az idei évben nincs túl nagy változás a korábbi évek színtrendjeihez képest, bár a púderes, rózsaszínes, arannyal, ezüsttel kombinált díszek trendinek nevezhetők 2019-ben. Évek óta jellemző, hogy van egy-egy meghökkentő elem (például egy fánk alakú, vagy egy medvés fadísz), ami kiegészíti a készleteket. Az asztalon, a karácsonyfán is megjelenhet egy-egy szokatlan elem.

Tavaly fehér és kék volt a divat, idén viszont több a zöld és barnás árnyalat. A fehér persze továbbra is működik, ahogy a piros/aranyszínű vonal is, de a zöld, a barna, a natúr, bézses színek, vagy a narancs inkább előtérbe kerültek. A természetközeliség itt is jobban dominál.

A szakember hozzátette: karácsonykor a giccs is belefér, ezt lehet vegyíteni a meghökkentő elemekkel. Fontos az is, hogy a családokban generációkon keresztül öröklődő tárgyak tehetik személyessé az ünnepet.

A havas, az elegáns és előkelő, a tűz melege és a retró stílusjegyek fogják meghatározni 2019-ben a karácsonyi divatot.

Térj vissza a 60-as évek elemihez, és öltöztesd a karácsonyt retróba! Retro karácsonyi színek és formák örök klasszikusok, viszont idén nagy divat. A retro karácsonyfadíszekkel egy külön cikkben fogunk majd foglalkozni! Mindannyiunknál található olyan karácsonyfadísz, ami generációkon át ível, és örök darab, hiszen emlékek, élmények fűződnek hozzá.

Az idei év üdvöskéje a retró hangulatot idéző karácsonyi formák és színek. Az alapvető színvilág a klasszikus piros, zöld, fehér színeken alapul, vintage formákat idéző, mégis modern technikával felszerelt dekorációk sokaságát találhatjuk meg. Régi autók hurcolnak magukon fenyőfát,  esetleg egy rénszarvas vagy egy télapó vezet egy 20. század elejei autót. A kreatív tervezőknek köszönhetően millió dolgot találunk ebben a stílusban. Választhatunk önálló dekorációként egy óriási nyalókát, vagy régi gőzmozdonyt szerelvénnyel, mindezt ünnepi köntösbe burkolva.

retro karácsonyfadísz

Idén karácsonykor elutazhatunk Amerikába is a díszek segítségével! Karácsony rajongóknak kötelező! A színvilág maradt a klaszikus, de a méretek megnőttek. Vegyél egy hatalmas kandellábert és egy egy amerikai stílusú postaládát, pingáld pirosra és tedd ki a kertbe! A szomszédok álla tuti le fog esni. Az elvetemültek beszerezhetnek egy háromkerekű olasz kiskocsit vagy egy régi utánfutót ráfabrikált előtetővel, amit pirosra fújnak és környékben sokan fognak megállni a ház előtt. Ezt tetézheti egy kültéri világítással felvértezett északi sarki jelzőtábla. Ezek a dekorációk akár plázákban, közületeknél és hoteleknél is kiváló dekorációk lehetnek és garantálják az elismerést!

Számítsunk rá, hogy idén mindent elönt a hó és a glitter, függetlenül attól, hogy decemberben akár +20 fok is lehet majd odakint. Alapvetően nagy sláger a havas műfenyők és girlandok, illetve a műhó. A színvilág egyértelműen a fehér, különböző kiegészítő színekkel, mint az ezüst, a púder, a zöld, bronz stb. Itt aztán szabad kezet kaphatunk, csak a fantáziánk és leginkább a pénztárcánk szabhat határt a dekorációs eszközök beszerzésének. Célszerű a kisebb és nagyobb díszeket kiegészíteni LED világtással, amivel igazán mutatós lesz este is, nem csak nappal.

Szóval ne küzdjünk a karácsony szellemével, vessük bele magunkat, emeljük ki, ami nekünk szimpatikus, és lepjen el mindent a giccs és a műho-ho-ho-hó!

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó