Új programot indított a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Új programot indított a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Új programot indított a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. Ennek fontos eleme, hogy akiknek a vállalkozás alapítási ötletét elfogadják, négy és fél millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapnak.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és partnerei (Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, és a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány) a Széchenyi 2020 program keretében valósítják meg a fejlesztést, aminek célja a Nyugat-Dunántúl régió területén új, saját vállalkozás indítását tervező, megfelelő szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. (GINOP-5.1.9-17-2017-00010).

A program célcsoportja: 30 év alatti fiatalok; 30. életévüket már betöltött álláskeresők és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál közvetítést kérőként nyilvántartásba vett megváltozott munkaképességű, ellátásában részesülő személyek.

A résztvevőknek a program ismeret és készségfejlesztéssel nyújt segítséget elképzelésük kidolgozásában, üzleti tervük elkészítésében. További elemeként a képzési programokat eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító személyek 4.573.800 Ft vissza nem térítendő forrásban részesülhetnek. A minősített tervnek megfelelően 1 éven át járul hozzá a vállalkozás költségvetéséhez.

Ezt a támogatást a Magyar Államkincstárnál lehet igényelni.

Az új vállalkozók a program segítségével támogató környezetben kezdhetik meg tevékenységüket. Segíti a kapcsolatépítést, támogatja a már működő vállalkozások közötti információáramlást és gazdasági együttműködés kiépítését, hozzájárulva ezzel a régióban élők jólétéhez.

A fejlesztés eredményeként 878 egyéni vagy mikro-vállalkozás juthat ilyen módon támogatáshoz 632,79 millió forint európai uniós forrásból.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Hírszerkesztő