Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Új képzési program az egyetemen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Regionális Egyetemi Hálózat-Európai Egyetem interkulturális kommunikációs és készségfejlesztő rövid képzési programjának kidolgozásában és lebonyolításában vett részt a győri Széchenyi István Egyetem.

A portugál, ír, osztrák és finn partnerekkel közösen szervezett program jelenléti részét Portugáliában, a Leiriai Egyetemen rendezték, jövőre pedig a győri egyetem lesz a házigazda.

A 2020-ban megalakult RUN-EU konzorciumnak a Széchenyi István Egyetem mellett két portugál, valamint egy-egy holland, osztrák, ír és finn egyetem a tagja. A szervezet célja a jövő felsőoktatásának innovációja és alakítása, a fizikai és virtuális cserék előmozdítása,
valamint a partnerek közötti intenzív együttműködés fejlesztése. Ennek egyik kiemelt eleme a hallgatói mobilitás egy új formájának ösztönzése, a rövid képzési programok szervezése. A képzések a hallgatók jövőben szükséges készségeinek fejlesztésére fókuszálnak. A Széchenyi István Egyetem egy ilyen rövid képzési program kidolgozásában és lebonyolításában vett részt október-novemberben.

A nagy érdeklődésre és túljelentkezésre való tekintettel a programot 2023 tavaszán újra meghirdetik a szervezők. A jelenléti hét lebonyolítását ezúttal a Széchenyi István Egyetem vállalta.