Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha kimerítő és stresszes napod volt, sokszor van olyan, hogy nem tudsz aludni. Ilyenkor órákig forgolódsz éjszaka az ágyban, majd elalszol, de az a pár óra egyáltalán nem lesz pihentető. Ha veled is történt már ilyesmi, egyet se félj, tudjuk a megoldást.

Létezik egy módszer, amelyet a katonaságnál használnak és amely segít elaludni. Ez a technika az esetek 96 százalékában működik.

Azzal kell elkezdened, hogy lenyugtatod a testedet, tetőtől talpig ellazítod minden egyes testrészed. Kezdd a homlokod izmaival, aztán lazítsd el a szemedet, az arcodat, az állkapcsodat, és koncentrálj a légzésedre. Most menj le a nyakadhoz és a vállaidhoz. Győződj meg róla, hogy a vállaid nincsenek megfeszülve. Engedd le őket olyan mélyre, amennyire csak tudod, és tartsd lazán a karjaidat az oldalad mellett, beleértve a kezedet és az ujjaidat is. Miközben ezt teszed, képzelj el egy kellemes melegséget, amely áthalad rajtad a fejedtől egészen az ujjbegyeidig.

Lélegezz mélyeket

Vegyél mély levegőt, majd lassan fújd ki. Lazítsd el a mellkasodat, a hasadat, le a combodig, a térdedig, a lábadig és a lábfejedig. Ismét képzeld el, ahogy a melegség a szívedtől lefelé halad, egészen a lábujjaidig. Miközben ezt csinálod, tisztítsd meg az elmédet minden stressztől. Ehhez próbálj két jelenetre gondolni. Az egyik az, hogy egy kenuban fekszel egy nyugodt tavon, és semmi más nincs feletted, csak a tiszta kék ég. A másik az, hogy egy fekete bársonyfüggőágyban fekszel egy koromsötét szobában.