Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Száznegyven évvel ezelőtt indult útjára az Orient Expressz. A legendás vonatot a tervezők most hajó formájában vízre tervezik szállítani, így hamarosan bemutatják a világ legnagyobb vitorlását, az Orient Expressz Silenseast.

Időutazás a fedélzeten

Az Accor vendéglátóipari vállalat és a Chantiers de l’Atlantique hajóépítő cég együttműködéséből születő 220 méteres vitorlás, páratlan szolgáltatásaival és kifinomult dizájnjával a legendás körutak aranykorát idézi, és azokat az időket, amikor a francia Riviéra pezsgő művészeti életéről írók, festők és filmsztárok gondoskodtak Monte-Carlótól Saint-Tropezig és Cap d’Antibes-től Cannes-ig.

2026-ban indul első útjára

A vitorlás a tervek szerint várhatóan 2026-ban teszi majd meg első útját. A hajón 54 lakosztályt alakítanak majd ki, a fedélzeten pedig várhatóan egy elnöki lakosztály is helyet kap, amely egy óriási terasszal lesz gazdagabb.

Az Orient Expressz Silenseas nagyszabású showműsorokra invitálja majd az embereket, illetve a vitorláson egy hangstúdió is helyet kap.