Zöld utat kapott a tatabányai jégpálya fejlesztése

jégkorong

Konszenzusos döntés született a szerdai rendkívüli közgyűlésen, ennek értelmében folytatódhat a Tatabányai Műjégpálya fejlesztése. Jó hír, hogy a mostani határozat értelmében a létesítmény felújítása alatt is használható lesz a pálya.

Két közgyűlés, egy rendes és egy rendkívüli kellett ugyan hozzá, de végül döntött az önkormányzat képviselő-testülete a jégpálya fejlesztésének folytatásáról. Múlt héten az eredeti előterjesztést Boda Bánk László (Mi Hazánk), Hajdu Ferenc (Összefogás Tatabányáért) és Kupcsok Péter (Fidesz-KDNP) közösen jegyezte, amihez Lusztig Péter (Összefogás Tatabányáért) alpolgármester nyújtott be módosító indítványt. A jégpálya négy évvel ezelőtt vált fedetté: az akkori, 260 millió forintos beruházáshoz 170 milliós TAO támogatást kapott a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület (PTSE), az önerőt a város költségvetése biztosította. Ezúttal a fejlesztés második és harmadik üteméhez és a munkálatok ideje alatti működéshez kért támogatást a Petőfi TSE.

A rendkívüli közgyűlésen már Lusztig Péter szerepelt előterjesztőként. A vita leginkább az E-építési napló megnyitása körül forgott – ehhez ugyanis szükséges a tulajdonos, vagyis az önkormányzat hozzájárulása. Csak ezután indulhat meg a beruházás második ütemének kivitelezése. Végül eldőlt: az önkormányzat valamivel több, mint 32 millió forintos támogatást biztosít a jégpályát bérlő Suplimum Bt-nek a második ütem alatti üzemeltetés többletkiadásainak, valamint egy második, ideiglenes jégpálya felállításának és üzemeltetésének finanszírozása céljából. Így a munkálatok alatt is lesz lehetőség arra, hogy a korcsolyázók és a jégkorongozók edzeni tudjanak.

A beruházás a Magyar Jégkorong Szövetség előzetes ígérete alapján százszázalékos támogatással bír majd. Elméleti döntés született arról is, hogy az önkormányzat támogatja a jégpálya felújításának harmadik ütemét is.

Forrás: tatabanya.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó